Prøv denne enkle opskrift på en klassisk omelet. Den er nem at tilberede og perfekt til enhver anledning. Traditionel omelette.
Omelet er en af de helt klassiske retter, og det gode ved omeletten er alle de måder du kan lave den på - og bruge den til.
I denne opskrift finder du masser af forslag til fyld til omeletterne, og så har omeletten jo den fordel, at du kan servere den til alt fra morgenmad, frokost og aftensmad. Omeletten skal ikke forveksles med æggekage, der indeholder lidt stivelse. Du kan i øvrigt læse mere om forskellen på æggekage og omelet.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på nem omelette
Opskriften er til en person, og du skal beregne to æg pr. person. Det er en super nem grundopskrift, så god fornøjelse. Se også min video med fremgangsmåde.
Omelet
Ingredienser
- 2 æg
- 2 spiseskefulde vand
- salt og friskkværnet peber
- Lidt olie - til stegning
Sådan gør du
- Slå æg ud i en skål, kom lidt vand ved og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Rør æggemassen rundt med en gaffel, for den skal ikke piskes for meget igennem. Men blot røres sammen.
- Varm en spiseskefuld olie på en middelvarm pande (jeg plejer at stege omeletter på 6 på en skala fra 1-9), men det er vigtigt at olien er varm inden du hælder æggemassen på.
- Hæld så æggemassen på panden, og lad den samle sig uden du rører i den. Den skal have cirka 1 minut og 30 sekunder.
- Drys evt. lidt purløg på omeletten straks den lige har sat sig efter 10 sekunder. Men dette kan sagtens udelades.
- Når omeletten er ved at være næsten tør på oversiden, folder du den ene halvdel ind over den anden, og anretter den derefter på en lun tallerken.
- Pas på du ikke steger omeletterne for længe, for så bliver de tørre og kedelige!
- De færdige omeletter serveres straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
En omelet opskrift, der er så simpel og enkel, at det umuligt kan gå galt. Faktisk er omeletten noget af det allernemmeste mad at tilberede overhovedet.
Og kan man spise omelet til aftensmad? Sagtens, og her skal du blandt andet tænke på fyldet. Sammensæt omeletten med eventuelt kartofler eller spinat.
En morgenomelet er også godt, og hvorfor ikke også lave en hurtig frokostomelet. Mulighederne er mange, og her finder du opskrifter på flere æggeretter.
Olie og middel varme
Når det så er sagt, så er der alligevel et par ting, der er rare at vide. Dels skal du ikke stege omeletter ved for høj varme, og dels er det godt at stege dem i en smule olie. Beregn en spiseskefuld olie til hver omelet, for så er du sikker på et godt resultat.
Så varm panden godt op, men steg omeletterne ved en middel varme.
Jeg plejer også at tilsætte en teske paprika til æggemassen, fordi jeg synes det giver en vældig fin smag til de færdige omeletter. Prøv det, og undlad paprikaen hvis du hellere vil det.
Så er der det med fyldet, for hvad skal man komme på og ved sin omelet? Der er masser af muligheder, og dem omtaler jeg under opskriften lidt længere nede.
Omelet med fyld
Omeletter er fantastiske, da de kan fyldes og serveres med næsten alt.
Min favorit er den simple udgave du kan se på billedet. Med skiver af tørsaltet bacon på toppen, drysset med purløg, og anrettet med små tomater.
Selvfølgelig på et stykke godt rugbrød. Bedre bliver det ikke.
Omelet med spinat
Men blandt andet spinat er også super godt til omeletter, og du kan fordele dampet spinat på omeletterne inden du folder dem sammen.
Så spinat er også lækkert fyld til en omelet, og samtidig er spinat jo særdeles sund.
Af andre oplagte muligheder til omeletfyld er peberfrugter og grønne asparges, og hvis du er til ost, er der også bare med at prøve dig frem der.
Ovnbagt omelet
Du kan meget nemt lave en lækker æggeomelet i ovn, og her skal du ligeledes anvende to æg pr. person.
Til to personer piskes fire æg således sammen med en sjat piskefløde og en lille sjat vand. Lidt under en halv deciliter fløde og tilsvarende vand. Krydr med lidt salt og peber.
Smør et lille ildfast fad og hæld æggemassen i. Du kan eventuelt drysse lidt revet ost over.
Stil fadet med æggemassen ind i ovnen ved 175 grader varmluft, og her skal din omelet i ovn have cirka 25 minutter.
Omelet med ost
Du kan også lave en omeletter med ost på panden.
Brug grundopskriften længere oppe, og rør en lille håndfuld revet ost i.
Derefter steges omeletten på en pande som anvist. Simpelt og godt hvis du ønsker en osteomelet.
Kartoffelomelet
Prøv også at lave en omelet med kartofler, der blandt andet er god som en mættende aftensmad.
Her skal du bruge cirka 300 gram kartofler, som du skræller og halverer, hvorefter de koges møre i letsaltet vand. Det tager cirka 15 minutter, måske lidt mere.
Skær kartoflerne i skiver, og hak et lille løg fint.
Svits kartofler og løg på panden i lidt olie eller smør, og hæld æggemassen over. Igen bruger du blot grundopskriften på denne side.
Pynt din kartoffelomelet med friskhakket purløg og tomater.
Til omeletten med kartofler kan du sagtens variere indholdet af kartofler i forhold til æggemasse, så du enten tilsætter lidt flere eller færre kartoffelskiver i omeletten.
Omelet med mælk
Du kan også tilsætte lidt mælk til omeletten, og her kan du anvende en halv deciliter mælk i denne opskrift.
Fremgangsmåden er ellers den samme.
Æg binder væske
Vidste du i øvrigt godt, at et pisket æg faktisk kan binde helt op til en deciliter væske?
Altså eksempelvis mælk eller vand.
Det skyldes æggeproteinernes evne til at koagulere når de varmes op.
Selve ordet omelet stammer i øvrigt oprindeligt fra det franske omelette, som igen formentlig er fra lamella, der betyder en tynd skive.
Julius Gardarsson
Hej
Håber at det går godt
Det mangler vandet i instruktionen.
Men den er på video
Tak for en fremragende hjemmeside
Med venlig hilsen
Julius
Claus
Det ser lækkert ud, men det er ikke en omlet, mere en pandekage. I omeletten er der flere lg (4-6 med den pandestørrelse) og så må den ikke få stegeskorpe og ender med at være temmelig våd indeni.
Bente1950
Virkelig lækker. Den bedste opskrift på omelet Tak
Elsebeth Grønbeck Mortensen
Så dejlig opskrift.
Jeanette
Og den smager hamrende godt. Jeg var overmæt resten af aftenen. 😃
Margit
Lækkert skal helt sikkert prøves
Helle
prøv med spinat og en smule chedddar ost 😉 mums
Holger Rørby Madsen
Godt forslag, Helle - tak for det 🙂
Bedste hilsner
Holger
Marianne
Man kan jo bruge, hvad man har. Jeg bruger ofte alle former for kål (ikke alle på en gang), kylling og skinke kan sagtens kommes på også. Altså slip fantasien løs og put hvad DU kan li' på.