Har du også tænkt på, hvad forskellen er på en æggekage og omelet? Så får du svaret her, for det er nemlig ikke helt den samme ret.
Vi kan starte med at fastslå, at der faktisk er forskel på en god og hjemmelavet æggekage og omelet.
Umiddelbart ligner de hinanden, men når man kigger nærmere på de to populære retter, så er der flere ting, der skiller sig ud.
Og dermed er med til at afgøre om du lige nu står og steger en æggekage eller en omelet.
Se flere opskrifter:
Stivelse i æggekage
Den helt afgørende forskel er stivelse. En æggekage indeholder typisk hvedemel eller lignende stivelse.
Her skal du i øvrigt se min opskrift på æggekage, og du kan også læse hvorfor hvedemel i en æggekage er en dårlig idé.
Både æggekage og omelet laves selvfølgelig af æg som hovedingrediens, men i æggekagen tilsættes normalt mel, kartoffelmel eller majsstivelse.
Det gør også, at æggekagen skal bages i længere tid, og derfor selvfølgelig bare er længere om at blive tilberedt.
På den anden side har vi omeletten, som i sin grundsubstans laves med sammenpiskede æg, eventuelt en smule vand, salt og peber.
Derefter steges omeletten hurtigt på en varm pande, og så kan den enten foldes sammen eller vendes rundt. Men det tager altså meget kort tid at lave en lækker omelet. Her kan du se min bedste opskrift på den klassiske omelet. Der er også forslag til fyld.
Fyld eller pynt
For netop fyldet er en anden del, hvor der er forskel på æggekage og omelet.
En omelet fyldes ofte med en eller flere ingredienser, inden den foldes sammen og serveres. Det kan være alt fra spinat til stegte skiver bacon og meget andet.
Fyldet kan også bages ind omeletten.
Modsat bages en æggekage typisk uden fyld, men i stedet pyntes den med baconskiver, tomat. purløg og andet.
Medmindre du selvfølgelig laver en kartoffelæggekage eller en spansk tortilla æggekage, som netop indeholder forskellige slags fyld. Eksempelvis chorizo.
Stadig forvirret? Så husk blot, at omeletten er den hurtige, mens æggekagen skal bages, og derfor tager længere tid.
Mette
En omelet skal være foldet sammen, ellers er det en æggekage
kate.norling@gmail.com
Ja, ellers er det vel næsten røræg😊