Her får du min opskrift på en sund omelet med skinke, spinat og tomat. Omeletten er fyldig, og kan bruges til såvel frokost som aftensmad.
Omelet med skinke, spinat og tomat er en klassiker, og den er bestemt værd at lave.
Omeletten tager ikke mange minutter at bikse sammen, og så er den et godt og sundt måltid.
Fyldet kan jo varieres som man synes, og der kan sagtens tilsættes eks. champignon i skiver, lidt ost, peberfrugt eller hvad man synes.
Jeg synes dog skinkeomeletten fungerer fint som den er her, og den er god til både børn og voksne.
Opskriften er beregnet pr. person, men nem at gange op. De enkelte ingredienser kan varieres som ønsket.
Opskrift på omelet med skinke
Ingredienser
- 3 æg
- 50 gram skinke i tern
- 1 håndfulde spinat frisk og skyllet
- 1 forårsløg snittet fint
- 4 små tomater i kvarte
- salt og friskkværnet peber
- purløg klippet, til pynt
- smør til stegning
Sådan gør du
- Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen.
- Tilsæt salt, friskkværnet peber, skinke i tern, spinat og to små tomater i kvarte sammen med et snittet forårsløg. Røres sammen.
- Varm en pande op ved en god varme (7 på en skala fra 1-9), og kom en god klat smør på. Jeg bruger smør i stedet for olie, da jeg synes det giver en omelet med skinke og spinat en bedre smag. Du kan naturligvis også anvende olie. Lad smørret smelte og bruse af.
- Hæld så æggeblandingen på panden og bred den ud.
- Læg låg på, og lad nu din skinkeomelet stå i ca. 3-4 minutter. Skrue evt. en smule ned for varmen.
- Løft låget af og kig om din omelet er klar. Ellers giver du den et minut mere.
- Fold forsigtigt den ene halvdel af omeletten op over den anden halvdel.
- Anret din omelet med skinke og spinat på et par stykker ristet rugbrød. Pynt med lidt skinke, tomat og purløg.
Næringsindhold
Note
Omelet med skinke, spinat og tomat serveres straks. En kold øl passer fortrinlig til, og omeletten kan som sagt serveres til frokost eller som aftensmad, da den er meget mættende.
Se også disse opskrifter:
Comments
No Comments