Forkæl dig selv med lækre æggemuffins med spinat, bacon og peberfrugt. Perfekte til en hurtig og velsmagende morgen- eller frokostmad.
Æggemuffins er en skøn lille ret, der samtidig er meget nem og hurtig at lave.
De små og smagfulde muffins med æg kan fyldes med mange forskellige slags ting, men i denne udgave er det med spinat, bacon og peberfrugt.
De er i øvrigt også gode til madpakken dagen efter, så glæd dig, hvis du har en muffin eller to i overskud. Opbevares på køl.
Se også mine meget populære opskrifter på:
Opskrift på nemme æggemuffins
Opskriften giver 12 stk., og bagetiden er 15 minutter.
Æggemuffins
Ingredienser
- 8 hele æg
- 1 rød peberfrugt
- 1 håndfuld spinat - frisk og skyllet
- 150 gram bacon - i tern
- 1 bundt purløg - finthakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Smør en muffinsform med 12 huller grundigt med smør.
- Bacontern steges sprøde på en pande, og dryppes af på et stykke køkkenrulle.
- Rød peberfrugt skæres i tynde strimler, der halveres, mens en håndfuld spinat skylles, dryppes af og snittes i tynde strimler.
- Pisk æggene sammen i en skål sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
- Læg lidt peberfrugt i bunden af hvert hul, og læg derefter lidt spinat i. Så fordeles de sprødstegte bacontern i hullerne, som derefter fyldes med æggemasse.
- Fyld dog kun hullerne ¾ op, da æggemassen hæver en del under bagningen.
- Til sidst lægges lidt friskhakket purløg over hver æggemuffin.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og bag nu dine æggemuffins i 15 minutter, hvorefter de køler af i fem minutter inden servering.
- Her falder de lidt sammen, men det altså helt normalt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Æggemuffins med spinat, peberfrugt og bacon laves meget nemt i en muffinsform, og opskriften her giver 12 lækre æggemuffins.
Vær opmærksom på, at de hæver en del under bagningen i ovnen, men de falder hurtigt når de kommer ud af ovnen igen.
Og det er altså helt normalt. Så det skal du ikke blive bekymret over. Smagen er stadig den samme.
Friskbagte muffins med æg kan serveres sammen med et stykke rugbrød - eller nydes som de er.
Æggemuffins med skinke
Du kan også lave æggemuffins med skinke, hvor du anvender en kogt skinke.
Eventuelt en rest fra aftensmaden, hvor du har lavet skinke og gemt den i køleskabet.
Skinken skæres i mindre tern, og til denne opskrift skal du bruge cirka 150 gram skinke. Måske lidt mere.
Med broccoli
Vil du gøre det endnu mere sundt, kan du også lave æggemuffins med broccoli.
Her skal du lige dampe broccolibuketter først, hvorefter de skæres i mindre stykker, som kommes i æggemassen.
Broccoli og æg er en fremragende kombination.
Med hytteost
Er du glad for lidt ost, så prøv at røre en deciliter hytteost i æggemassen.
Fremgangsmåden er ellers den samme.
Med ærter
Endelig skal du da også prøve at lave æggemuffins med ærter.
Til opskriften her anvendes cirka e deciliter ærter, og her kan du bare bruge frosne ærter.
Ærterne skal ikke optøs, men blot røres direkte i æggemassen, som derefter fordeles i formen.
Dorthe
Kan de laves i papirforme
Holger Rørby Madsen
Hej Dorthe
Ja da - det kan de sagtens 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Rikke Weber Andersen
kan de fryses?
Holger Rørby Madsen
Hej Rikke
Det har jeg ikke prøvet, men det kan de sikkert sagtens.
BH Holger
Karen Petersen
Kan de fryses?
Karin Jørgensen
Æggemuffins med spinat - kan de laves i airfryer?
Gæst
Kan de fryses??eller hvor mange dage i forvejen kan de laves?
Anne
De smager så godt og fyldet kan varieres så der er til enhver smag 😋
Anette
Hejsa. Har lavet disse før og de er virkeligt gode. Skal snart lave dem til en større brunch, hvor jeg synes det kunne være smart at have dem i papirsmuffinforme, men stadig bagt i metalformene. Kan man mon det, eller vil de hænge i papiret? 🙂