Hvordan steger man bedst bacon i ovn? Og er det bedre end på panden? Her er metoden til sprøde baconskiver i ovnen med den rigtige stegetid.
Bacon i ovn eller på pande? Et par af livets store spørgsmål. I hvert fald for alle bacon-elskere, og dem er vi nogle stykker af.
Her i denne lille guide kan du se hvordan du gør, så din bacon altid bliver perfekt sprød.
Spar rengøring
Om bacon i ovn eller på panden er bedst er nok en smagssag (!).
Men man kan sige, at stegning af bacon i ovn er meget nemt, og man får et meget ensartet resultat.
Samtidig undgår du sprøjt af fedt fra panden.
Tørsaltet bacon
Husk altid at købe en bacon af god kvalitet. Jeg vil anbefale dig en tørsaltet bacon, da den har meget mere smag og meget mindre vand.
Derfor sprutter denne bacon ikke så meget, smider ikke så meget fedt - og heller ikke de enorme mængder vand, som den kendte bacon i fabriksskiver ellers gør.
Den tørsaltede bacon er lidt dyrere i indkøb - men ikke nødvendigvis i den sidste ende.
Og så smager den i øvrigt også meget bedre, og det tæller jo også med i det samlede resultat.
Se også hvordan man steger bacon i mikroovn.
Opskrift på bacon i ovn
Bacon i ovn (sådan steger du bacon perfekt)
Ingredienser
- 8 skiver bacon
Sådan gør du
- Åbn en pakke skiveskåret bacon, og læg stykkerne enkeltvis på en bradepande, der er beklædt med bagepapir.
- Skal du bruge bacon i ovn til en hjemmelavet burger, ja så kan du lægge dem i en cirkel, så de passer med burgerbollen.
- Og ellers lægger du selvfølgelig bare baconskiverne i lange stykker på bagepladen.
- Kom pladen ind i kold ovn ved 180 grader - varmluft. Ved 200 grader hvis ikke du bruger varmluft.
- Baconstykkerne skal bage i cirka 15-18 minutter, men ønsker du dem mere brune, ja så giver du dem selvfølgelig bare et minut eller to mere. Pas dog på med ikke at overstege baconskiverne.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Dryppes af
Tag bagepladen ud, og læg forsigtigt baconstykkerne på et stykke køkkenrulle.
Så suger papiret en del af fedtet, og du sparer kalorier.
Baconskiverne passer perfekt til æggekage og omelet.
Vidste du det om bacon?
Bacon er en form for røget svinekød, der typisk består af spæk og svinekød. Det kan laves af både brystflæsk og ryg, og er ofte tilsat salt og sukker for at øge smagen.
Bacon har en lang historie, der kan spores tilbage til middelalderen, hvor svinekød blev produceret i større mængder.
Bacon blev ofte røget for at forlænge holdbarheden, og denne praksis fortsatte op gennem renæssancen og den industrielle revolution.
I dag er baconen en populær fødevare i mange dele af verden, og det bruges ofte som en topping på sandwich, æggekage, i salater, på pizzaer og i mange andre retter.
Bacon er også en del af mange traditionelle morgenmåltider, som eks. baconsandwich og bøf med bacon og æg.
Bacon indeholder en del fedt, kolesterol og salt, så det bør indtages med måde i en ellers sund og varieret kost.
Se også mine opskrifter på:
Baconmørbrad med flødegrøntsager i fad
Del dine ideer og tanker med os andre her: