• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Bacon i ovn - sådan steger du bacon perfekt

Bacon i ovn - sådan steger du bacon perfekt

billede til bacon i ovn
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
374
SHARES
FacebookMessenger374PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. oktober 2024 - Udgivet: 30. marts 2018

Hvordan steger man bedst bacon i ovn? Og er det bedre end på panden? Her er metoden til sprøde baconskiver i ovnen med den rigtige stegetid.

Bacon i ovn eller på pande? Et par af livets store spørgsmål. I hvert fald for alle bacon-elskere, og dem er vi nogle stykker af.

Her i denne lille guide kan du se hvordan du gør, så din bacon altid bliver perfekt sprød.

Spar rengøring

Om bacon i ovn eller på panden er bedst er nok en smagssag (!).

Men man kan sige, at stegning af bacon i ovn er meget nemt, og man får et meget ensartet resultat.

Samtidig undgår du sprøjt af fedt fra panden.

Tørsaltet bacon

Husk altid at købe en bacon af god kvalitet. Jeg vil anbefale dig en tørsaltet bacon, da den har meget mere smag og meget mindre vand.

Derfor sprutter denne bacon ikke så meget, smider ikke så meget fedt - og heller ikke de enorme mængder vand, som den kendte bacon i fabriksskiver ellers gør.

Den tørsaltede bacon er lidt dyrere i indkøb - men ikke nødvendigvis i den sidste ende.

Og så smager den i øvrigt også meget bedre, og det tæller jo også med i det samlede resultat.

Se også hvordan man steger bacon i mikroovn.

Se også mine opskrifter på:

  • Baconmørbrad
  • Baconruller i fad
  • Rosenkål med bacon

Opskrift på bacon i ovn

billede til bacon i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bacon i ovn - sådan steger du bacon perfekt

5 fra 7 stemmer
Hvordan steger man bedst bacon i ovn? Og er det bedre end på panden? Her er metoden til sprøde baconskiver i ovnen med den rigtige stegetid.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 183
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 skiver bacon

Fremgangsmåde
 

  1. Åbn en pakke skiveskåret bacon, og læg stykkerne enkeltvis på en bradepande, der er beklædt med bagepapir.
  2. Skal du bruge bacon i ovn til en hjemmelavet burger, ja så kan du lægge dem i en cirkel, så de passer med burgerbollen.
  3. Og ellers lægger du selvfølgelig bare baconskiverne i lange stykker på bagepladen.
  4. Kom pladen ind i kold ovn ved 180 grader - varmluft. Ved 200 grader hvis ikke du bruger varmluft.
  5. Baconstykkerne skal bage i cirka 15-18 minutter, men ønsker du dem mere brune, ja så giver du dem selvfølgelig bare et minut eller to mere. Pas dog på med ikke at overstege baconskiverne.

Næringsindhold

Kalorier: 183kcalKulhydrater: 1gProtein: 6gFedt: 17gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.1gKolesterol: 29mgNatrium: 291mgKalium: 87mgVitamin A: 16IUCalcium: 2mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Dryppes af

Tag bagepladen ud, og læg forsigtigt baconstykkerne på et stykke køkkenrulle.

Så suger papiret en del af fedtet, og du sparer kalorier.

Baconskiverne passer perfekt til æggekage og omelet.

Bacon i ovn steger du ved at lægger baconskiverne tæt. De må gerne overlappe lidt, men ikke for meget. Foto: Madensverden.dk.
Bacon i ovn steger du ved at lægger baconskiverne tæt. De må gerne overlappe lidt, men ikke for meget. Foto: Madensverden.dk.

Vidste du det om bacon?

Bacon er en form for røget svinekød, der typisk består af spæk og svinekød. Det kan laves af både brystflæsk og ryg, og er ofte tilsat salt og sukker for at øge smagen.

Bacon har en lang historie, der kan spores tilbage til middelalderen, hvor svinekød blev produceret i større mængder.

Bacon blev ofte røget for at forlænge holdbarheden, og denne praksis fortsatte op gennem renæssancen og den industrielle revolution.

I dag er baconen en populær fødevare i mange dele af verden, og det bruges ofte som en topping på sandwich, æggekage, i salater, på pizzaer og i mange andre retter.

Bacon er også en del af mange traditionelle morgenmåltider, som eks. baconsandwich og bøf med bacon og æg.

Bacon indeholder en del fedt, kolesterol og salt, så det bør indtages med måde i en ellers sund og varieret kost.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required