Baconruller i fad er en populær ret, hvor kødet lægges på en bund af grøntsager og lidt fløde, hvorefter hele retten får en time i ovnen.
Denne opskrift på baconruller i fad kan sagtens blive en ny livret hos dig, for det er altså en ret, som smager virkelig godt.
Samtidig er det en af de populære retter i fad, som jeg mange holder af.
Når først fadet er sat i ovnen, kan du nemlig rydde væk og så er det bare at vente på at retten er klar.
Her er baconrullerne lavet på en bund af kartofler, gulerødder og forårsløg, men du kan også bruge andre grøntsager.
Forårsløg er selvfølgelig oplagt at udskifte med porrer, og ellers kan der også anvendes knoldselleri, jordskokker og andre rodfrugter.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på baconruller i fad
Baconruller i fad (nem opskrift med flødegrøntsager)
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Grøntsager
- 600 gram kartofler skrællede og i skiver
- 300 gram gulerødder i skiver
- 2 bundt forårsløg snittet
- 5 deciliter fløde eller madlavningsfløde
- 1 potte persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Du starter med at lave farsen til baconrullerne. Rør det hakkede kød med salt, hvorefter du tilsætter æg, løg (du kan også anvende en teskefuld løgpulver), rasp, lidt mælk og peber. Rør farsen lind, men ikke for tynd. Tilsæt mælken lidt efterhånden, da mængden kan afvige lidt. Stil på køl mens du gør grøntsagerne klar.
- Find et ildfast fad eller bradepande frem, og skær kartoflerne i skiver, hvorefter de kommes i fadet.
- Gulerødder skæres ligeledes i skiver og kommes ved sammen med forårsløg, der er snittet i mindre stykker.
- Hæld fløden ved, og vend det hele lidt rundt sammen med fint hakket persille. Krydr med salt og peber.
- Del en baconskive på midten og læg dem ved siden af hinanden. Kom en spiseskefuld fars på, form til en lidt aflang rulle i baconskivernes bredde og rul sammen.
- Stil baconrullen ovenpå grøntsagerne i fadet - som du kan se på billedet. Fortsæt med de øvrige 11 ruller.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, og giv det nu en time i ovnen.
Tips
Lad gerne de færdigstegte baconruller køle af i fem minutter inden servering, da retten er meget varm.
Kan serveres som den er, eller med en lækker spidskålssalat til.
Se også mine opskrifter på:
Husk at skære katoflene i tønde skiver ellers Tarm det 2 timer at lave
Hej.
Lækker side. Denne ret lyder lækker og må jeg prøve og lave , men vil lige høre er det 38% piskefløde eller madlavnings fløde ? (Og hvilke fløde bruger du i alle din opskrifter madlavnings eller alm piskefløde)
Og væde/fløden den skiller ikke når bacon fedte smelter ned i eller ? 🙂
Tak mvh Camilla 🙂
P.s øv kan ikke finde din side som app. 🙁