Baconruller i fad er en populær ret, hvor kødet lægges på en bund af grøntsager og lidt fløde, hvorefter hele retten får en time i ovnen.
Denne opskrift på baconruller i fad kan sagtens blive en ny livret hos dig, for det er altså en ret, som smager virkelig godt.
Samtidig er det en af de populære retter i fad, som jeg mange holder af.
Når først fadet er sat i ovnen, kan du nemlig rydde væk, og så er det bare at vente på, at retten er klar.
Her er baconrullerne lavet på en bund af kartofler, gulerødder og forårsløg, men du kan også bruge andre grøntsager.
Forårsløg er selvfølgelig oplagt at udskifte med porrer, og ellers kan der også anvendes knoldselleri, jordskokker og andre rodfrugter.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på baconruller i fad
Opskrift udviklet af:
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 400 gram hakket kalv- og svin
- 1 teskefuld salt
- 1 æg
- 1 løg - finthakket
- 3 spiseskefulde rasp
- 2 deciliter mælk
- friskkværnet peber
- 12 skiver bacon
Grøntsager
- 600 gram kartofler - skrællede og i skiver
- 300 gram gulerødder - i skiver
- 2 bundt forårsløg - snittet
- 5 deciliter fløde - eller madlavningsfløde
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Du starter med at lave farsen til baconrullerne. Rør det hakkede kød med salt, hvorefter du tilsætter æg, løg (du kan også anvende en teskefuld løgpulver), rasp, lidt mælk og peber. Rør farsen lind, men ikke for tynd. Tilsæt mælken lidt efterhånden, da mængden kan afvige lidt. Stil på køl mens du gør grøntsagerne klar.
- Find et ildfast fad eller bradepande frem, og skær kartoflerne i skiver, hvorefter de kommes i fadet.
- Gulerødder skæres ligeledes i skiver og kommes ved sammen med forårsløg, der er snittet i mindre stykker.
- Hæld fløden ved, og vend det hele lidt rundt sammen med fint hakket persille. Krydr med salt og peber.
- Del en baconskive på midten og læg dem ved siden af hinanden. Kom en spiseskefuld fars på, form til en lidt aflang rulle i baconskivernes bredde og rul sammen.
- Stil baconrullen ovenpå grøntsagerne i fadet - som du kan se på billedet. Fortsæt med de øvrige 11 ruller.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, og giv det nu en time i ovnen.
Næringsindhold
Se hvad opskriften indeholder.
Tips
Lad gerne de færdigstegte baconruller køle af i fem minutter inden servering, da retten er meget varm.
Kan serveres som den er, eller med en lækker spidskålssalat til.
Se også mine opskrifter på:
Søderquist
Jeg har fulgt opskriften trin for trin, men fløden skilte og sovsen blev i stedet for en tynd suppe.
Helle Hommelgaard
Nu har jeg lavet retten 2 gange. Der smager virkelig godt, men sovsen bliver noget tyndt sjask. Jeg har brugt madlavningsfløde på 15 procent. Hvad gør jeg forkert?
Sanne Hermansen
Skal lave denne ret til fødselsdagsgæster i morgen. Synes ½ l fløde lyder af meget. Cremer fløden sig fint omkring kartofler og grøntsager .
Maria thomsen
Jeg elsker den her ret Holger 🙌
Idag har vi valgt at blande kalv og gris, med en pakke oksefars, spinat, persille, paprika, merian, oregano og en pose revet Mozarella. Er meget spændt på resultatet 🙌
Hans Strand
Husk at skære katoflene i tønde skiver ellers Tarm det 2 timer at lave
Camilla Strauss Nielsen
Hej.
Lækker side. Denne ret lyder lækker og må jeg prøve og lave , men vil lige høre er det 38% piskefløde eller madlavnings fløde ? (Og hvilke fløde bruger du i alle din opskrifter madlavnings eller alm piskefløde)
Og væde/fløden den skiller ikke når bacon fedte smelter ned i eller ? 🙂
Tak mvh Camilla 🙂
P.s øv kan ikke finde din side som app. 🙁