Her får du min opskrift på lækre baconfrikadeller og en nem kartoffelsalat. Frikadeller med bacon og kartoffelsalaten er lækker aftensmad, som alle elsker.
Oppskriften på baconfrikadeller er beregnet som hovedret til fire personer.
Ingredienser til baconfrikadeller
1 grundopskrift på frikadeller - se linket
20 skiver bacon
800 gram små kartofler
Olivenolie
Hvidløgspulver
Paprika
Oregano
1 stort rødløg
1 rød peberfrugt
2 håndfulde rucola
1 lille bundt persille
1 deciliter olivenolie
Saften af en halv citron
1 spiseskefuld æblecidereddike
1 stor teskefuld sennep
1 spiseskefuld honning
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Kartofler skylles og halveres. Kommes i en skål, hvor de vendes med en stor sjat olivenolie, hvidløgspulver, paprika, oregano, salt og peber. Jeg plejer at brug en teskefuld af henholdvis hvidløgspulver, paprika og oregano.
- Fordel kartoflerne i en bradepande, så de ikke overlapper hinanden, og bag dem i cirka 35-40 minutter ved 200 grader varmluft.
- Lav en portion frikadellefars som anvist i linket. Der kan også tilsættes en håndfuld havregryn til farsen. Stilles på køl en halv time.
- Lav 8-10 frikadeller, afhængig af hvor store de skal være. Lav dem en ad gangen, og vikl to skiver bacon om hver. En skive den ene vej rundt, og en skive den anden vej, så farsen er lukket næsten helt inde.
- Steg de skønne baconfrikadeller i olie og smør, og de skal have cirka 15 minutter i alt, hvor de vendes nogle gange undervejs, så de steges hele vejen rundt. Lægges på et stykke køkkenrulle.
- De færdigbagte kartofler kommes i en skål, sammen med rødløg i små tern eller skiver, peberfrugt i mindre tern, rucola og fint hakket persille.
- Dressing laves ved at røre olivenolie sammen med citron, eddike, sennep og honning. Smag til med salt og peber. Dressingen røres blank.
- Hæld dressingen over kartoffelsalaten og vend forsigtigt rundt.
Baconfrikadeller og kartoffelsalat serveres straks.
Se også mine opskrifter på