Her får du min opskrift på farsruller med bacon på kartoffel porrebund. En skøn hverdagsret med masser af smag, og som nemt laves i fad.
Farsruller på kartoffel porrebund er aftensmad, der virkelig smager godt, og så er retten altså rimelig nem at lave.
Hele retten samles i et fad, og mens du tilbereder den i ovnen, kan du nå at klare opvasken - og dække bord.
Du kan sagtens spise farsrullerne og grøntsager uden yderligere tilbehør, men sund salat er altså lækkert til.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på farsruller i fad
Ingredienser
Kartoffel porrebund
- 700 gram kartofler små, delt i kvarte
- 2 porrer i tynde skiver
- olie til stegning
- 1 dusk rosmarin finthakket
- 5 deciliter fløde evt. en madlavningsfløde
- 1 teske sennep
- 1 spiseskefuld kalvefond eller anden fond. koncentreret
- 1 citron lidt friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Farsruller
- 400 gram hakket kalv og svin
- 1 teskefuld salt
- friskkværnet peber
- 2 teskefulde løgpulver
- 1 æg
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 2 deciliter mælk cirka mængde, se note under fremgangsmåde
- 12 skiver bacon
Sådan gør du
- Varm en stor pande op og kom lidt olie på den. Når pande og olie er varm, tilsættes kartoflerne. Steges ved en god varme i ca. 5 minutter, og vendes rundt undervejs.
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie.
- Kom porrerne ned til kartoflerne, og steg et minut mere.
- Tilsæt så rosmarin sammen med fløde, sennep og lidt kalvefond. Lad det creme lidt ind, og smag så til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Hældes i det ildfaste fad.
- Farsruller: Rør det hakkede kød grundigt med salt. Kom derefter friskkværnet peber ved sammen med løgoulver, æg og hvedemel.
- Tilsæt gradvist mælken indtil du har en lind fars. Note: Mængden af mælk er svær at beregne præcist, så tilsæt den gradvist og rør den ud i farsen. Det plejer dog at passe nogenlunde med et par deciliter.
- Hver skive bacon deles på midten, og de to halve baconstykker lægges ved siden af hinanden. Kom en god spiseskefuld fars på, og rul dine farsruller sammen.
- Lægges oven på din kartoffel porrebund i fadet. Du kan lave ca. 12 farsruller med bacon ud af denne portion.
- Stil fadet ind i den forvarmede ovn på næstnederste rille, og nu skal retten have ca. 30-35 minutter. Ikke længere, da kødet så bliver for tørt.
Næringsindhold
Næringsindhold og energifordeling
100 gram af retten med farsruller på kartoffel porrebund indeholder ca. disse mængder i forhold til næringsindhold og energifordeling:
Kalorier: 130
Fedt: 9 gram
Kulhydrater: 11 gram
Protein: 6 gram
Note
Retten kan serveres straks, og den kan sagtens nydes som den er.
Men en dejlig spidskålssalat med æble passer godt til.
Opskriften på farsruller lyder godt, men jeg synes, der er mange af hverdags opskrifter, der skal tilberedes i ovnen, og det er dyrt, når man skal spare på el.
V.h.
Marianne