Her er min opskrift på baconmørbrad med flødegrøntsager. En lækker svinemørbrad i baconsvøb på bund af grøntsager i flødesovs. Nem ret, der laves i fad.
Baconmørbrad med flødegrøntsager er en fantastisk opskrift på baconsvøbt svinemørbrad med grøntsager a la flødekartofler.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og mørbrad med bacon er en super lækker hverdagsret. Men bestemt også god i weekenden.
Opskrift på baconmørbrad
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- salt og friskkværnet peber
- paprika
- hvidløgspulver
- 10 skiver bacon
- 800 kartofler
- 300 gram gulerødder
- 2-3 porrer
- 1 rød peberfrugt
- 4 fed hvidløg
- 1 potte persille
- 5 deciliter fløde
- 2 deciliter mælk
- 1 bouillonterning
- Lidt muskatnød reven
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Kartofler og gulerødder skæres i helt tynde skiver, eventuelt på et mandolinjern. Kartoflerne behøver ikke blive skrællet - medmindre skrællen er virkelig beskidt og grim. Husk, at der sidder mange vitaminer i skrællen. Kommes i et ildfast fad eller bradepande.
- Porrer rengøres og snittes i tynde skiver, peberfrugt i små tern og hvidløg hakkes groft. Vendes i bradepanden.
- Hak persille groft og kom den ved sammen med fløde, mælk, bouillonterning, reven muskatnød, salt og friskkværnet peber.
- Stil fadet ind i ovnen og giv den 30 minutter.
- Svinemørbrad afpudses for sølvsene og fedt, hvorefter den krydres med paprika, hvidløgspulver, salt og friskkværnet peber. Hele vejen rundt.
- Læg ca. 10 skiver bacon ved siden af hinanden på et skærebræt, svinemørbraden oven på, og fold baconskiverne op om mørbraden, så den bliver pakket helt ind i bacon.
- Når flødegrøntsagerne har fået de 30 minutter i ovnen, tages fadet ud og baconmørbrad lægges ovenpå grøntsagerne. Stil fadet tilbage i ovnen, og tilbered færdigt i yderligere 30 minutter. Samlet tilberedningstid er altså 60 minutter med 30 minutter først til flødegrøntsager, og derefter 30 minutter til baconmørbrad og grøntsager.
Næringsindhold
Noter
Så er fadet klar til servering, og retten kan spises som den er. God som nem hverdagsmad, men bestemt også fin som gæstemad.
Den baconsvøbte mørbrad tages op og skæres i skiver, som serveres til flødegrøntsagerne.
Nyd eventuelt med en grøn frillice salat og et stykke grydebrød til.
Se også mine opskrifter på
Jeg gav mørbrad ca 15 min. længere, da den var for rød efter 30 min. De øverste porrer blev lidt mørke/sorte. ville det være bedre uden varmluft?
Hej kan man godt lavede nogle timer før aftensmad?? Og kan man godt lave det med en mørbrad som er marineret i forvejen??
Hej Julie
Det er bedst at vente med at lave, men du kan sagtens bruge en marineret svinemørbrad 🙂
Alt det bedste
Holger