Her er min opskrift på baconmørbrad med flødegrøntsager. En lækker svinemørbrad i baconsvøb på bund af grøntsager i flødesovs. Nem ret, der laves i fad.
Baconmørbrad med flødegrøntsager er en fantastisk opskrift på baconsvøbt svinemørbrad med grøntsager a la flødekartofler.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på baconmørbrad
Baconmørbrad med flødegrøntsager i fad
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 1 svinemørbrad
- salt og friskkværnet peber
- paprika
- hvidløgspulver
- 10 skiver bacon
- 800 kartofler
- 300 gram gulerødder
- 2-3 porrer
- 1 rød peberfrugt
- 4 fed hvidløg
- 1 potte persille
- 5 deciliter fløde
- 2 deciliter mælk
- 1 bouillonterning
- Lidt muskatnød reven
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Kartofler og gulerødder skæres i helt tynde skiver, eventuelt på et mandolinjern. Kartoflerne behøver ikke blive skrællet - medmindre skrællen er virkelig beskidt og grim. Husk, at der sidder mange vitaminer i skrællen. Kommes i et ildfast fad eller bradepande.
- Porrer rengøres og snittes i tynde skiver, peberfrugt i små tern og hvidløg hakkes groft. Vendes i bradepanden.
- Hak persille groft og kom den ved sammen med fløde, mælk, bouillonterning, reven muskatnød, salt og friskkværnet peber.
- Stil fadet ind i ovnen og giv den 30 minutter.
- Svinemørbrad afpudses for sølvsene og fedt, hvorefter den krydres med paprika, hvidløgspulver, salt og friskkværnet peber. Hele vejen rundt.
- Læg ca. 10 skiver bacon ved siden af hinanden på et skærebræt, svinemørbraden oven på, og fold baconskiverne op om mørbraden, så den bliver pakket helt ind i bacon.
- Når flødegrøntsagerne har fået de 30 minutter i ovnen, tages fadet ud og baconmørbrad lægges ovenpå grøntsagerne. Stil fadet tilbage i ovnen, og tilbered færdigt i yderligere 30 minutter. Samlet tilberedningstid er altså 60 minutter med 30 minutter først til flødegrøntsager, og derefter 30 minutter til baconmørbrad og grøntsager.
Tips
Så er fadet klar til servering, og retten kan spises som den er. God som nem hverdagsmad, men bestemt også fin som gæstemad.
Den baconsvøbte mørbrad tages op og skæres i skiver, som serveres til flødegrøntsagerne.
Nyd eventuelt med en grøn frillice salat og et stykke grydebrød til.
Se også mine opskrifter på
Meget velsmagende ret og samtidig nem at forberede og lave. Jeg reducerede lidt i grøntsagerne, da jeg kunne se, at det blev for meget.
Nu har vi så også aftensmad til idag, virkelig dejligt. Kan kun anbefales.
Vil lige nævne at vi var 4 ældre , der spiste sammen, så vores appetit er nok lidt mindre end yngre personer.
Mange hilsner
Kirsten
Hej Rene
Ikke noget - den opløses blot i fløden og mælken 🙂
De bedste hilsner
Holger
Hvor meget vand opløser du boulluonterning i?
Hej Anette
Jeg prøver altid at få fat i svinemørbrad på omkring 600 gram - så passer det fint til fire personer 🙂
God fornøjelse.
Bedste hilsner
Holger
Hvad vejer din svinemørbrad ca. . til 4 personer.