Se min opskrift på en sticky og sennepsglaseret svinemørbrad med bacon, hvor mørbraden gnubbes med brun farin, paprika og salt.
Man kan lave mørbrad på mange måder, men du skal ikke snyde dig selv for denne opskrift med sennepsglaseret svinemørbrad med bacon.
Den bliver sticky og klistret på den gode måde, og der er masser af smag i den.
Mørbraden steges først på panden, og efter glasering steges den færdig i ovnen.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på sennepsglaseret svinemørbrad
Ingredienser
- 1 svinemørbrad afpudses
- 3 teskefulde brun farin
- 2 teskefulde paprika
- 1 teskefuld salt
- 5 skiver bacon
Rub
- 2 teskefulde sennep gerne Maille med honning
- 2 teskefulde brun farin
Sådan gør du
- Afpuds svinemørbraden for sølvsenen og andre urenheder.
- Bland brun farin med paprika og salt, og mas det godt sammen. Gnub så den hjemmelavede rub grundigt ind i mørbraden.
- Vikl fem skiver bacon om mørbraden, og fastgør skiverne med enten tandstikker eller kødnåle.
- Kom en smule olie på en middelvarm pande, og svits nu mørbraden cirka syv minutter på hver side. Uden at vende kødet undervejs, da den skal stå og blive sticky, hvor den brune farin langsomt karamelliserer.
- Men altså cirka syv minutter på hver side, hvor varmen ikke er så høj, at kødet brænder på, men heller ikke så lav at det koger i stedet for at stege.
- Læg svinemørbraden i et ildfast fad. Rør brun farin og sennep sammen, og smør det ud på oversiden af mørbraden.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor svinemørbraden nu skal stege i cirka 13 minutter.
- Tag den ud af ovnen, og lad den hvile i mindst 10 minutter inden udskæring med en skarp kniv.
Næringsindhold
Noter
Servér den sennepsglaserede og sticky svinemørbrad med hasselback kartofler og en spidskålssalat.
Se også mine opskrifter på:
Nymark
Super lækker
Pia Nielsen
Nøj - det blev godt:-) - tak for det...