Frikadeller i fad er nem og lækker aftensmad, hvor frikadellerne steges i fad sammen med kartofler, spidskål og gulerødder. En dejlig ret til hele familien.
Frikadeller i fad er en dejlig og nem ret til hverdagsmad, hvor du laver lækker aftensmad på en times tid.
Her tilberedes det hele i et fad, hvor du har lækre grøntsager som kartofler, gulerødder og spidskål i bunden - og ovenpå disse steges frikadellerne møre.
Det er simpelt og godt - og en ret, som hele familien vil elske.
Opskriften er beregnet som en hovedret til aftensmad til fire personer.
Målene behøver du selvfølgelig ikke tage så nøjagtige - brug grøntsagerne i de mængder, som du synes.
Opskrift på frikadeller i fad
Frikadeller i fad med kartofler og spidskål
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 400 gram kartofler små
- 300 gram gulerødder
- 150 gram spidskål
- 1 bundt forårsløg
- 5 deciliter madlavningfløde
- 1 bouillonterning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- De små kartofler skæres i tynde både, gulerødder i tynde skiver og spidskål i tynde strimler (undgå stokken på kålen). Forårsløg snittes ligeledes i tynde strimler.
- Kom alle grøntsagerne i et ildfast fad, og hæld madlavningsfløden over. Smuldr en bouillonterning i - gerne en grøntsagsbouillon.
- Krydr med lidt salt og peber og vend det godt rundt.
- Stil fadet i ovnen, og giv det 35 minutter. Vend grøntsagerne rundt et par gange undervejs.
- Imens laver du farsen til dine frikadeller i fad. Kom det hakkede kød i en skål og rør det godt med salt.
- Derefter tilsættes finthakket løg (eller løgpulver), æg, hvedemel, rasp og mælk. Kom mælken gradvist i, så du får den rette konsistens på farsen. Ikke for tynd og ikke for fast. Kom også friskkværnet peber i.
- Efter de 35 minutter tages fadet med grøntsagerne ud. Lav nu frikadeller på størrelse med en spiseskefuld, og læg dem ovenpå grøntsagerne.
- Stil fadet tilbage i ovnen, og steg nu dine frikadeller i fad i yderligere 20 minutter.
Tips
Den færdige ret med frikadeller i fad kan med fordel lige hvile 10 minutter inden servering.
Retten er nemlig rygende varm.
Se også mine frikadelleopskrifter på:
Kom med din kommentar her