• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Fattigmands tournedos med flødesovs og ris

Fattigmands tournedos med flødesovs og ris

billederesultat for fattigmands tournedos i fad
4.8 fra 31 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
385
SHARES
FacebookMessenger385PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 30. juni 2024 - Udgivet: 1. november 2023

Fattigmands tournedos er naturligvis inspireret af den dyre tournedos, der typisk laves af oksemørbrad med en skive bacon omkring kødet.

Gennem årene er jeg adskillige gange stødt på retten i forskellige forklædninger, hvor blandt andet fyldes varieres.

Nogle laver den med champignon, andre med kartofler, men her er min variant med blandt andet broccoli og peberfrugt.

Ofte tilsættes også cocktailpølser, brunchpølser eller almindelige pølser, og det kan man jo gøre som man synes.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Krofatters livret med stegte kødboller og sovs
  • Oksekød og ris i ovn
  • Mørbrad i fad
  • Opskrifter på 80er mad

Opskrift

billederesultat for fattigmands tournedos i fad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fattigmands tournedos

4.84 fra 31 stemmer
Fattigmands tournedos er en populær ret til aftensmad. Navnet fortæller, at det er en billig ret, men alligevel mad med masser af smag!
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 836
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g hakket svinekød
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk løgpulver
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 håndfuld havregryn
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • friskkværnet peber
  • 8 skiver bacon
Fyld i fadet
  • 1 lille broccoli
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 100 g tomatpasta
  • 1 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 3 tsk ribsgele
  • 200 g brunchpølser - kan udelades

Fremgangsmåde
 

  1. Det hakkede svinekød røres med grundigt med salt. Derefter røres løgpulver i sammen med hvedemel, havregryn og æg. Rør mælk i indtil du har en let fars, der hverken er for tyk eller tyk. Det plejer at passe nogenlunde med ca. to deciliter mælk. Krydr også med friskkværnet peber.
  2. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Smør et ildfast fad med olie.
  3. Farsen formes til otte lige store kødboller, der trykkes lidt flade og omvikles med en skive bacon. Læg de otte fattigmands tournedos i fadet.
  4. Stil fadet i ovnen i 25 minutter.
  5. Broccoli skæres i mindre stykker og det samme med peberfrugten.
  6. Sauter det let i en gryde med lidt olie, og tilsæt derefter hakkede tomater, tomatpasta, lidt vand, bouillonterning, madlavningsfløde og ribsgele. Lad det blot koge op og tag så gryden af varmen. Smag til med salt og peber.
  7. Når kødet har fået de 25 minutter i ovnen, tages fadet ud og flødesovsen kommes over. Fordel sovsen ud i fadet.
  8. Stil fadet tilbage i ovnen og giv retten 25 minutter mere.
  9. Ønskes pølser i retten, skal de tilsættes fem minutter før den er færdig. Del pølserne i mindre stykker, og put dem ned i sovsen.

Næringsindhold

Kalorier: 836kcalKulhydrater: 38gProtein: 52gFedt: 54gMættet fedt: 21gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 22gTransfedt: 0.01gKolesterol: 202mgNatrium: 2453mgKalium: 1803mgKostfibre: 7gSukker: 21gVitamin A: 2733IUVitamin C: 190mgCalcium: 369mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Fattigmands tournedos serveres med kogte ris - og eventuelt en pæresalat til. Velbekomme.

Hvad er den "rigtige" tournedos?

  • Tournedos er små, tykke bøffer skåret af midterstykket af oksemørbrad
  • Serveres ofte med bacon omkring, og med rødvinssauce eller bearnaise
  • Elegant restaurantret – mør, saftig og luksuriøs

Fakta

Retten er en budgetvenlig version, hvor man bruger billigere kødtyper – typisk:

  • Hakket oksekød, formet som bøffer
  • Pakket ind i bacon eller parmaskinke for at give smag og "look"
  • Nogle laver den med svinekød eller hakket kalv og flæsk
  • Tilberedes på pande eller i ovn – og serveres med klassisk tilbehør.

Værd at vide

Navnet "fattigmands tournedos" er lidt af en joke med kærlighed – man får følelsen af luksus uden at betale for oksemørbrad. Det er en folkelig favorit i Danmark og ses også i kantiner og klassiske hverdagskøkkener.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Berit Hansen

    november 18, 2024 at 1:53 pm

    Lækkert... nam nam

    Svar
  2. Bjarne Pedersen

    oktober 26, 2024 at 2:36 pm

    Super lægger ret, nem at lave

    Svar
  3. Steen

    maj 04, 2024 at 2:15 pm

    lækker ret

    Svar
  4. Pia

    oktober 10, 2023 at 10:50 am

    Bliver kødet kke tørt efter 2 gange 25 min i ovnen ?
    Hvad skal centrum temperaturen være når de er færdig tilberedte?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 10, 2023 at 11:02 am

      Hej Pia
      Nej, det synes jeg ikke, da den sidste halvdel jo er i sovsen 🙂
      Jeg kører altid med en kernetemperatur på 80 grader i hakket svinekød.
      God fornøjelse.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  5. Marna Nielsen

    september 13, 2022 at 11:40 am

    Kogepladen er itu, har kun ovn og gasgril
    men mange ting skal tilberedes på komfur.
    Trods ovnretter.
    Har du nogle forslag
    Med venlig hilsen Marna
    Svnielsen@hotmail.com

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required