Fattigmands tournedos er en populær ret til aftensmad. Navnet fortæller, at det er en billig ret, men alligevel mad med masser af smag!
Fattigmands tournedos er naturligvis inspireret af den dyre tournedos, der typisk laves af oksemørbrad med en skive bacon omkring kødet.
Gennem årene er jeg adskillige gange stødt på retten i forskellige forklædninger, hvor blandt andet fyldes varieres.
Nogle laver den med champignon, andre med kartofler, men her er min variant med blandt andet broccoli og peberfrugt.
Ofte tilsættes også cocktailpølser, brunchpølser eller almindelige pølser, og det kan man jo gøre som man synes.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på fattigmands tournedos
Opskriften er beregnet til fire personer.
Fattigmands tournedos
Ingredienser
- 600 gram hakket svinekød
- 1 teskefuld salt
- 2 teskefulde løgpulver
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 1 håndfuld havregryn
- 1 æg
- 2 deciliter mælk
- friskkværnet peber
- 8 skiver bacon
Fyld i fadet
- 1 lille broccoli
- 1 rød peberfrugt
- 1 dåse hakkede tomater
- 100 gram tomatpasta
- 1 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 5 deciliter madlavningsfløde
- 3 teskefulde ribsgele
- 200 gram brunchpølser - kan udelades
Sådan gør du
- Det hakkede svinekød røres med grundigt med salt. Derefter røres løgpulver i sammen med hvedemel, havregryn og æg. Rør mælk i indtil du har en let fars, der hverken er for tyk eller tyk. Det plejer at passe nogenlunde med ca. to deciliter mælk. Krydr også med friskkværnet peber.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Smør et ildfast fad med olie.
- Farsen formes til otte lige store kødboller, der trykkes lidt flade og omvikles med en skive bacon. Læg de otte fattigmands tournedos i fadet.
- Stil fadet i ovnen i 25 minutter.
- Broccoli skæres i mindre stykker og det samme med peberfrugten.
- Sauter det let i en gryde med lidt olie, og tilsæt derefter hakkede tomater, tomatpasta, lidt vand, bouillonterning, madlavningsfløde og ribsgele. Lad det blot koge op og tag så gryden af varmen. Smag til med salt og peber.
- Når kødet har fået de 25 minutter i ovnen, tages fadet ud og flødesovsen kommes over. Fordel sovsen ud i fadet.
- Stil fadet tilbage i ovnen og giv retten 25 minutter mere.
- Ønskes pølser i retten, skal de tilsættes fem minutter før den er færdig. Del pølserne i mindre stykker, og put dem ned i sovsen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Fattigmands tournedos serveres med kogte ris - og eventuelt en pæresalat til.
Steen
lækker ret
Pia
Bliver kødet kke tørt efter 2 gange 25 min i ovnen ?
Hvad skal centrum temperaturen være når de er færdig tilberedte?
Holger Rørby Madsen
Hej Pia
Nej, det synes jeg ikke, da den sidste halvdel jo er i sovsen 🙂
Jeg kører altid med en kernetemperatur på 80 grader i hakket svinekød.
God fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger
Marna Nielsen
Kogepladen er itu, har kun ovn og gasgril
men mange ting skal tilberedes på komfur.
Trods ovnretter.
Har du nogle forslag
Med venlig hilsen Marna
Svnielsen@hotmail.com