Se her hvordan du laver lækre rosenkål med bacon, hvor de sunde rosenkål omvikles med baconskiver og bages sprøde i ovnen. Nemt tilbehør.
Rosenkål med bacon er genialt, og især hvis du i forvejen ikke er så vild med de små kål.
Her omvikles rosenkål med bacon, og bages i ovnen indtil baconen er sprød, og rosenkålen samtidig er blevet blød. Meget simpelt.
Det er jo svært at angive hvor meget du skal lave til hver person, da det jo afhænger af hvad du ellers laver af tilbehør.
Men umiddelbart kan du beregne 6-8 rosenkål til hver person, og hvis vi tager udgangspunkt i seks til hver, så er denne opskrift beregnet til fire personer. Men juster som sagt selv til så det passer til dit behov.
Opskrift på rosenkål med bacon
Opskrift på rosenkål med bacon bagt i ovn
Ingredienser
- 24 rosenkål
- 12 skiver bacon
- Lidt olivenolie
Sådan gør du
- Skær roden af hver rosenkål, og pil de yderste par blade af, hvis de er grimme. De falder ofte af af sig selv.
- Del baconskiver i halve. Jeg synes det bliver for meget med en hel baconskive om hver kål, men det er selvfølgelig også en smagssag.
- Vikl forsigtigt et stykke bacon om hver rosenkål, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Læg med samlingen nedad.
- Dryp hver med en smule olivenolie.
- Bag nu rosenkålene i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 20 minutter. Så er baconen blevet sprød, og rosenkålen er til tilberedt. Er baconen ikke sprød endnu, skal du give dem et par minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag de færdigbagte rosenkål ud af ovnen, og server dem straks som tilbehør til helstegt oksemørbrad eller en mør roastbeef.
De kan i øvrigt også blot anvendes som en lille snack eller forret.
Se opskriften i billeder
Næringsindhold i rosenkål
Mængde per 100 gram
Kalorier 53
Kulhydrat 9,6 gram
Kostfibre 4,1 gram
Protein 4,5 gram
Fedt 0,5 gram
Se også disse opskrifter med rosenkål:
Del dine ideer og tanker med os andre her: