Se her hvordan du laver en åben omelet, der steges med bacon og peberfrugt, inden æggemassen tilsættes. Du kan også fylde en åben omelet med andre ingredienser.
Åben omelet er super god til både morgenmad og brunch, og så er den meget nem og hurtig at lave.
Tilberedningstiden er kun få minutter, og indholdet/fyldet kan varieres på mange måder.
Her har jeg anvendt bacon og peberfrugt, men du kan også bruge løg, champignon, squash, tomater, forårsløg og andre gode råvarer.
Bacon kan selvfølgelig udskiftes med en kogt skinke eller en god parmaskinke. Prøv også med en krydret chorizopølse.
Opskriften er til 2-3 personer.
Ingredienser til åben omelet med peberfrugt
100 gram bacon i tern
1 rød peberfrugt
4 store æg
1 teskefuld paprika
Salt
Peber
Frisk persille eller purløg
Fremgangsmåde
- Varm en pande op ved en god varme, og steg først bacontern næsten sprøde. Pas dog på med varmen, så baconternene ikke bliver for svedne. de skal blot lige næsten være sprøde.
- Den røde peberfrugt skæres i små tern og kommes ved den stegte bacon. Steg videre et minuts tid.
- Slå æg ud i en skål, og pisk dem sammen med paprika, salt og peber. Bare pisk det sammen med en gaffel.
- Hæld æggemassen i panden og lad det stivne uden at røre rundt.
- Skru lidt ned for varmen og læg et låg på panden. Nu skal omeletten blot steges 4-5 minutter.
Ved anretning pyntes med lidt finthakket persille eller purløg, og omeletten serveres med lidt rugbrød, tomater og lidt frugt.