Her er min opskrift på æggekage med asparges. En nem og luftig æggekage med grønne asparges og skinke, som sammen med rugbrød er et godt måltid.
Æggekage med asparges og skinke er rigtig sommermad, og den luftige æggekage er heldigvis meget nem at lave/bage.
For bagt, det er lige hvad den skal. Æggekage med asparges laves nemlig i en pande, som du sætter i ovnen, og 15 minutter senere har du den klar til en god frokost eller aftensmad.
Æggekagen nydes med et stykke rugbrød til, og så har du altså et nemt og lækkert måltid.
Opskriften på aspargesæggekage er beregnet til fire personer.
Opskrift på æggekage med asparges
Ingredienser
- 10 æg
- 3 deciliter mælk
- 1 spiseskefuld majsstivelse - med stor top
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt grønne asparges
- 6 skiver parmaskinke - eller serrano skinke
- purløg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Kom majsstivelse i en skål sammen med lidt af mælken, Pisk det sammen.
- Pisk derefter æggene i, og til sidst resten af mælken. Kom også salt og friskkværnet peber i.
- Varm e.n pande (der kan tåle at gå i ovnen) op, og kom en klat smør på. Når smørret er brust af, kommes æggemassen ved.
- Stil panden ind.midt i ovnen, hvor den nu skal have fem minutter.
- Tag panden ud og nu har æggemassen sat sig lidt. Læg de grønne asparges på, og stil panden tilbage i ovnen, hvor din æggekage med asparges skal have 10 minutter mere. Så den samlede tilberedningstid for aspargesæggekagen er 15 minutter.
- Tag den færdigbagte æggekage ud og fordel lidt skinke på den sammen med klippet purløg.
Næringsindhold
Note
Æggekage med asparges serveres straks sammen med skiver af rugbrød og tomater.
Det er nok ikke nødvendigt at sige det, men en kold øl passer perfekt til aspargesæggekagen. Og så er det jo vaskeægte sommermad.
Se mere indhold her:

Kim Kehlet
Ja det er lækkert men den bliver også super på en gasgril med indirkte varme.
Kim