Min opskrift på æggekage med spidskål og bacon. Æggekagen bages i ovnen, og indeholder masser af den sunde spidskål. God og nem aftensmad.
Æggekage med spidskål. Så bliver det næsten ikke bedre og nemmere i forhold til en hurtig aftensmad.
Jeg elsker spidskål, og en æggekage går man heller aldrig fejl af, og hvorfor så ikke kombinere de to.
Her sammen med bacon, og hele æggekagen samles i en lille bradepande eller ildfast fad, som derefter sættes i ovnen.
Mens æggekagen med spidskål tilberedes i ovnen, kan du lige rydde op i køkkenet og dække bord.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer, og spidskålsæggekagen serveres med et stykke rugbrød til.
Opskrift på æggekage med spidskål
Ingredienser
- 200 gram bacon i skiver
- 1 spidskål
- 8 æg
- 5 deciliter mælk
- 1 spiseskefuld Maizena
- 1 teskefuld bagepulver
- salt og friskkværnet peber
- 1 potte purløg
- 4-6 brunchpølser kan udelades
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Smør en bradepande eller ildfast fad med lidt smør.
- Baconskiverne skæres ud i cirka to centimeter brede stykker, der steges næsten møre på en pande. Jeg plejer at anvende en tørsaltet bacon, fordi det simpelthen smager bedst.
- Spidskålen deles i fire stykker på langs, og den hårde del af stokken kasseres. Snit derefter spidskålen nogenlunde fint og i mindre stykker.
- Kom spidskålen ned til baconstykkerne på panden, når de er ved at være en smule sprøde, og steg kålen med i 2-3 minutter, så den når at blive en smule blød.
- Hæld bacon og spidskål i bradepanden.
- Pisk æggene sammen.
- Tag lidt af mælken fra (ca. en halv deciliter), og pisk Maizena og bagepulver ud i denne mængde, hvor efter det piskes ind i æggemassen sammen med resten af mælken. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Hæld æggemassen over spidskål og bacon i fadet, og drys med finthakket purløg.
- Bag nu din æggekage med spidskål og bacon i cirka 27-28 minutter. Efter 20 minutter kan der lægges pølser i mindre stykker på æggekagen, hvorefter den bages færdig. Pølserne kan også sagtens undlades.
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte æggekage med spidskål hviler 10 minutter inden udskæring, og drysses med lidt mere purløg.
Servér den ovnbagte æggekage med rugbrød til. Det er altså god hverdagsmad og aftensmad, hvor du samtidig får masser af den sunde spidskål.
Flere lækre æggekager:
Syntes det ligner mere pølse stykker er på