Min bedste opskrift på omelet i ovn. Ovnomelet er luftig og lækker med broccoli og parmaskinke. God til morgenmad, brunch eller hovedmåltid.
Luftig omelet i ovn er nem mad, der samtidig snager virkelig godt.
Sådan en ovnomelet er nem at piske sammen, og denne omeletten bliver ekstra luftig, fordi æggehvider og blommer piskes luftige hver for sig.
Opskriften er til fire personer, og den kan bruges til morgenmad, brunch eller som hovedret til aftensmad, hvor du serverer den med et godt stykke rugbrød til.
Se i øvrigt her hvordan du laver den bedste æggekage.
Opskrift på omelet i ovn
Ingredienser
- 5 æg
- 1 teskefuld paprika
- 1 teskefuld løgpulver
- 1 lille broccoli
- 4 skiver parmaskinke
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme når du laver omelet i ovn.
- Broccoli deles i mindre stykker og dampes to minutter i en lidt letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad broccolien dampe af.
- Find to skåle frem og del æggene i henholdsvis æggehvider og æggeblommer.
- Æggehviderne piskes helt stive, mens æggeblommerne piskes sammen med lidt paprika, løgpulver, salt og peber.
- Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i ned i æggeblommerne uden at slå for meget luft ud af æggemassen.
- Varm en pande op og kom en spiseskefuld smør på.
- Hæld forsigtigt æggemassen på panden, og rør ikke mere ved den, så omeletten efter bagning forbliver luftig.
- Fordel broccoli i æggemassen.
- Parmaskinken hives i lidt mindre stykker, der fordeles øverst på omeletten, og steg et minut mere.
- Stil derefter panden ind i den forvarmede ovn, hvor den skal have cirka 15 minutter. Et par minutter mere, hvis du ønsker en endnu mere afbagt omelet i ovn.
Næringsindhold
Tips
Den færdige omelet i ovn serveres straks. Den kan godt falde en smule sammen når den kommer ud af ovnen, men det gør ingenting.
Her kan du i øvrigt også se hvordan du laver en klassisk omelet med fyld.
Se også mine opskrifter på: