Se her hvordan du laver en nem brunch tallerken på en Weber grillplade. Nyd en luksus omelet, brunchpølser, bacon og grillede tomater.
Opskriften på nem brunch tallerken er beregnet til to personer, men er let at gange op til flere.
Ingredienser til nem brunch tallerken
4 skiver håndskåret bacon
4 brunchpølser fra Slagter Lampe (kan købes i Rema 1000)
6 cherrytomater eller tilsvarende
4 hele æg
4 pasteuriserede æggeblommer
Purløg
Oregano
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med af lave æggemassen til omeletterne. Slå de hele æg ud i en skål, og kom også de pasteuriserede æggeblommer i. Pisk det godt sammen, og kom salt og friskkværnet peber ved. Tilsæt ikke andre væsker i form af vand eller mælk! Æggeblommerne giver dig en mere fast og smagfuld omelet, så derfor er det en luksus omelet.
- Skær fire skiver håndskåret bacon af et stykke tørsaltet bacon, og gør tomaterne klar.
- Så er du klar til at grille brunch. Sæt en Weber stegeplade højre side af gasgrillen (jeg bruger her en Weber Q3200 gasgrill), varm grillen godt igennem.
- Når grillen er godt varm, skruer du varmen ned på laveste blus, men holder begge brændere tændt.
- Kom en lille smule rapsolie på stegepladen, og læg bacon, brunchpølser og cherrytomater på. Drys lidt salt og tørret oregano over tomaterne.
- Vend nu det hele et par gange, og grill det færdigt. Læg til side.
- Kom en smule mere rapsolie på stegepladen, og derefter hælder du halvdelen af æggemassen på. Den vil flyde en del ud, men efter et halvt minuts tid kan du begynde at samle omeletten ved, at folde siderne sammen med en spartel.
- Saml så du har en firkantet omelet, der er nem at vende.
- Fold omeletten sammen, og bag den færdig et minuts tid mere. Grill den anden omelet på samme måde.
- Anret din grillede brunch på en tallerken, og drys med friskklippet purløg.
Skal du lave brunch til flere personer, ganger du bare opskriften op.
Se også mine opskrifter på: