En nem opskrift på hvidløgsculotte, der er culottesteg, som laves med 15 fed hvidløg fra glas. De syltede hvidløg blendes og kødet smøres ind i marinaden.
Hvidløgsculotte er en dejlig opskrift på culottesteg, og du kan både anvende en okseculotte og kalveculotte. Vil du flotte dig i forhold til smag og mørhed, kan du købe Sashi-kød.
Her har jeg anvendt syltede hvidløg fra glas, som du kan købe i supermarkedet.
Der findes flere varianter, herunder hvidløg i krydderolie eller hvidløg i chiliolie. Jeg synes de sidste er de bedste, men brug dem du bedst kan lide.
Opskriften er beregnet som en hovedret til 4 personer.
Ingredienser til hvidløgsculotte
1 culottesteg på ca. 1,4 kilo
15 fed hvidløg fra glas
3-4 spiseskefulde olivenolie
1 potte rosmarin
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Culottestegen ridses i krølfedtet, og evt. fedt på undersigden skæres fra.
- Salt stegen grundigt på over- og underside.
- De syltede hvidløg blendes sammen med lidt af olien fra glasset. Kom også gerne lidt ekstra olivenolie i - jeg plejer at bruge 3-4 spiseskefulde ekstra.
- Rosmarinblade hakkes og en 8-liters frysepose findes frem.
- Smør culotten grundigt ind i hvidløgsmarinaden, og det gælder hele vejen rundt.
- Kom også rosmarin på og læg din hvidløgsculotte i fryseposen. Lad den gerne hvile nogle timer i køleskabet - og i hvert fald mindst én time!
- Hvidløgsculotten tilberedes i ovn eller grill indtil der opnås en kernetemperatur på 56 grader, så kødet er tilpas rosa. Steg ved almindelig over- og undervarme i ovnen - og indirekte varme i grillen. Begge steder ved 200 grader.
- Stegetiden kan variere, men beregn ca. 45 minutter, Det er dog kernetemperaturen, der afgør hvornår stegen er færdig!
Den færdigstegte hvidløgsculotte hviler 15-20 minutter inden udskæring.
Serveres eventuelt med italiensk kartoffelsalat med stegte kartofler.
Din vurdering
-
Hvidløgsculotte