• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Bavette med masser af løg (inkl. sous vide opskrift)

Bavette med masser af løg (inkl. sous vide opskrift)

Billede af bavette
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. juni 2023 - Udgivet: 26. marts 2019

Bavette er en stor bøf fra oksen, der meget minder om en flankeste. Dog med mere grove fibre, og bavetten kan steges meget mørt. Se opskriften her.

Hvad er bavette? Sådan er der måske nok en del der tænker, for bavetten er ikke så udbredt i Danmark. Men i USA er bavetten elsket, og den bruges også meget i blandt andet Frankrig.

I disse dage er jeg i Nice-området i det sydlige Frankrig, og her støder man ofte ind i bavetten i supermarkederne. Og til en rimelig penge. Her får man meget kød for pengene, og samtidig er en bavette meget nemt at tilberede.

I struktur og størrelse kan bavetten minde meget om en flankesteg, men den er dog lidt større og lidt kødfibrene er grovere. Og der er tale om en stor bøf.

Indhold
  • Bavette er en stor bøf fra oksen, der meget minder om en flankeste. Dog med mere grove fibre, og bavetten kan steges meget mørt. Se opskriften her.
  • Bavette med masser af løg
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Flanksteak
  • Culottesteg i ovn - rosa og lækker
  • Helstegt oksemørbrad
  • Flankesteg i ovn med rosmarin og hvidløg
  • Gammeldags oksesteg
  • Ball tip oksesteg
  • FAQ
  • Kommentarer

Stegetid på bavette

Stegetiden afhænger selvfølgelig af størrelsen, men du må endelig ikke stege en bavette for længe. Så bliver den altså tør og kedelig. Hellere lidt til den røde side, og husk at bavetten skal hvile 15-20 minutter. Derefter skæres den ud på tværs af kødfibrene, og da de er meget synlige, er det ret nemt at skære kødet korrekt ud.

Bavetten er god som i denne opskrift efter fransk tradition med masser af løg, men den er også god på grillen, hvor den grilles ved direkte varme.

En populær måde at stege udskæringen på her i Frankrig er den såkaldte bavette a l'échalote, hvor den tilberedes med masser af skalotteløg. Her er i denne opskrift er den dog lavet med rødløg.

Opskriften er som udgangspunkt beregnet som hovedret til fire personer, hvor der er 150 gram kød til hver. Ønskes mere kød skal der tilberedes et større stykke kød.

Se også her hvordan du laver den møre flap meat.

Billede af bavette
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bavette med masser af løg

5 fra 1 stemme
Bavette er en stor bøf fra oksen, der meget minder om en flankeste. Dog med mere grove fibre, og bavetten kan steges meget mørt. Se opskriften her.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Kalorier: 625
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g bavette
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 spsk sherryeddike
  • salt og friskkværnet peber
  • 6 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk smør
  • 2 dl fløde
  • 2 spsk calvados
  • 1 spsk persille - hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Læg din bavette i et fad og kom olie og eddike ved. Krydr med salt og peber, og massér det godt ind i kødet. Lad det trække mindst 30 minutter ved stuetemperatur, gerne et par timer, men så stilles fadet med kødet i køleskabet.
  2. Løgene halveres og skæres ud i skiver. Hvidløgsfed hakkes groft.
  3. Varm en pande op ved middel varme og kom en god sjat olie på. Kom løgene på og sauter dem i cirka 10 minutter, hvor du rører i dem undervejs. De må ikke blive brune.
  4. Kom så hvidløg ved og steg videre i yderligere fem minutter, så de også er bløde. Tag løg og hvidløg af panden og læg til side.
  5. Varm panden (den samme pande) op ved høj varme. Kom bavetten på panden og brun den godt på begge sider. Der skal ikke yderligere fedtstof på panden inden kødet lægges på.
  6. Skru varmen ned på middel og kom et par store spiseskefulde smør på. Steg nu bavetten videre i cirka 10 minutter, hvor du vender kødet flere gange. Stegetiden afhænger jo selvfølgelig af hvor rødt eller rosa du ønsker kødet, og du kan jo sagtens give bavetten nogle minutter mere. Øs hele tiden smørret op på kødet.
  7. Kom en sjat calvados på panden og flambér kødet. Dette kan udelades, og du får stadig en super lækker bavette.
  8. Læg kødet til side på et skærebræt, hvor det hviler indtil resten er klar.
  9. Kom læg og hvidløg tilbage på panden, og rør det rundt. Kom fløden ved og kog det langsomt op. Smag til med salt og peber. Også gerne med en smule eddike eller citron.
  10. Bavetten skæres i tynde skiver på tværs af kødfibrene. Det er på den lange led, og derfor kan du det give nogle ret lange skiver. Et trick er lige at dele bavetten på midten inden den skæres i skiver.
  11. Kom kødet tilbage i panden og anret sammen med lidt hakket persille.

Næringsindhold

Kalorier: 625kcalKulhydrater: 18gProtein: 36gFedt: 44gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 18gTransfedt: 0.2gKolesterol: 162mgNatrium: 728mgKalium: 821mgKostfibre: 3gSukker: 8gVitamin A: 998IUVitamin C: 15mgCalcium: 112mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder af bavette:

oksebavette udskæring
stegt bavette

Servering

Bavette med løg serveres eventuelt sammen med ovnstegte kartofler og bagte tomater.

Panden med kød, løg og sovs stilles blot på bordet, hvor alle tager det de vil.

Bavette sous vide

Bavetten kan også laves som sous vide. Her krydres kødet med salt og peber inden det kommes i en vakuumpose. Derefter i sous vide i to timer ved 54 grader.

Tag kødet ud af posen og brun bavetten på en varm pande. Det tager cirka 30 sekunder.

Derefter vendes kødet om og der tilsættes en spar spiseskefulde smør, lidt hakket hvid løg og frisk timian.

Kom nu det smeltede smør op på kødet med en ske, vend kødet nogle gange og fortsæt indtil kødet ser færdigstegt ud. Det tager kun omkring et minuts tid.

Læg til side på et skærebræt og lad det hvile fem minutter. Krydr med lidt mere salt og peber og skær det ud.

Flere inspirerende opskrifter:

Flanksteak

4.8 fra 28 stemmer
Flanksteak er et ofte overset stykke oksekød, men det er en skam. Flanksteaken er faktisk både smagsfuld, men også nemt og relativt billigt.
Gå til opskrift
Billede resultat for flanksteak i grill

Culottesteg i ovn - rosa og lækker

4.8 fra 157 stemmer
Min opskrift på perfekt culottesteg i ovn med stegetid og kernetemperatur, så du altid opnår en mør og velsmagende okseculotte.
Gå til opskrift
billede med culottesteg

Helstegt oksemørbrad

4.9 fra 230 stemmer
Her er min bedste opskrift på helstegt oksemørbrad i ovn. Stegetiden er cirka 20 minutter, og se også hvad den korrekte kernetemperatur er.
Gå til opskrift
billede med helstegt oksemørbrad

Flankesteg i ovn med rosmarin og hvidløg

4.7 fra 34 stemmer
Se hvordan du laver en perfekt flankesteg i ovn, og her viser jeg dig også hvordan du laver den bedste marinade til flankestegen.
Gå til opskrift
flankesteg

Gammeldags oksesteg

4.7 fra 67 stemmer
Min bedste opskrift på gammeldags oksesteg, som laves i ovn, i stegeso eller gryde og langtidsstegt. Med stegetid og kernetemperatur.
Gå til opskrift
billede med gammeldags oksesteg stegt i gryde

Ball tip oksesteg

4.9 fra 12 stemmer
Den komplette guide til tilberedning af ball tip oksesteg med stegetid, kernetemperatur og udskæring. Til grill, ovn eller langtidsstegt.
Gå til opskrift
billede med US Ball Tip oksesteg skåret i skiver

FAQ

Hvad er bavette?

Bavette er en fransk betegnelse for en udskæring fra koens bug, nærmere bestemt flanksteak (på engelsk) eller "vinkelbov" i nogle danske beskrivelser. Det er en lang, flad og grovfibret muskel, der er meget smagfuld, men kræver korrekt tilberedning og udskæring.

Hvad er forskellen på bavette og flanksteak?

I praksis bruges navnene ofte om hinanden, især i Danmark.
Mere præcis forklaring er:
Flanksteak skæres fra den nedre bugmuskel.
Bavette d’aloyau skæres lidt højere oppe, tættere på slaget (mellem mørbrad og flank).
I køledisken i Danmark er det, der sælges som bavette, er oftest flanksteak.

Hvordan smager bavette?

Bavetten har meget oksekødssmag, kraftig, næsten lidt vildt i tonen. Ikke mørt som filet, men meget saftigt og karakterfuldt. Perfekt til dig, der elsker smag frem for smørmør tekstur.

Hvilken kernetemperatur skal bavette have?

Rare: 50–52 grader.
Medium rare: 54–56 grader (anbefales).
Medium: 58–60 grader.
Bavette bør ikke steges well done, da den så bliver for sej.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juni 29, 2025 at 7:26 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening og tips til tilberedning af bavette.

    Svar
  2. Kim Boesen

    januar 05, 2023 at 12:17 pm

    Hej Holger.
    Kunne man lave en billede serie af udskæringsmåden, da forkert udskåret kød er lige til at smide ud.
    Syntes ellers dette univers er alle tiders, tak for det.
    Kim Boesen

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required