Her kan du nemt se en oversigt med alle opskrifter med hakket oksekød. Få de bedste opskrifter på hakkebøffer, kødsovse og meget mere.
Leder du efter de bedste opskrifter med hakket oksekød, ja så er du landet det rigtige sted.
Her er en nemlig en nem og overskuelig index med opskrifter, der alle indeholder oksekød, og som samtidig er nemme at lave.
Du finder opskrifter på alt fra hakkebøffer i ovn til lasagne og den meget populære ret med hakket oksekød og spidskål i ovn.
Der er også lækre opskrifter med hakket oksekød og hvidkål, i fad og sunde opskrifter.
Så lad dig endelig inspirere og prøv de lækre retter i denne oversigt.
Hakket oksekød er i øvrigt noget af det allermest solgte kød i Danmark, og indgår i de allermest populære retter.
Det gælder selvfølgelig blandt andet i en lasagne.
Opskrifter med hakket oksekød
Fyldt spidskål med hakket oksekød
Big Mac burger
Chili con carne
Gammeldags hakkebøf
Hakkebøffer i ovn
Hakkebøffer med baconflødesovs
Hakkebøffer med kryddersovs
Hakkebøf bearnaise
Hakket oksekød med blomkål
Hakket oksekød med spidskål i ovn
Italiensk kødsovs
Kebab
Kødboller i tomatsovs
Kødsovs med kartoffelmos
Kødsovs med pasta
Lasagne
Lasagnette
Millionbøf
Millionbøf i fad
Oksekød med kål og karry
Pizza calzone
Sennepsbøffer i fad
Wraps med hakket oksekød
Fedtprocent i hakket oksekød
Som du sikker har lagt mærke til, så svinger fedtprocenten i hakket oksekød en hel del.
Du kan købe pakker med kød med en fedtprocent helt på 3, og så ellers på op til over 20.
Og jo højere fedtprocenten er, jo mere svinder kødet under stegningen. Og det skal man lige være opmærksom på.
Kød med lav fedtprocent, som du blandt andet kan bruge til kødboller, kan blive tør i konsistensen, og det kan være nødvendigt at tilsætte noget fedtstof.
Omvendt vil jeg heller ikke anbefale, at man køber hakket kød med en fedtprocent på over 20, for det er simpelthen for fedtholdigt.
Personligt foretrækker jeg hakket oksekød med 8-10 procent fedt, og det bruger jeg til alt fra hakkebøffer til lasagne.
Tilberedning af retter med hakket oksekød
Af hensyn til risikoen for bakterier, skal du gennemstege retter med hakket oksekød.
Det sikreste er, at måle kernetemperaturen i den færdige ret, og den skal være på mindst 75 grader, oplyser Fødevarestyrelsen.
Bakterierne i maden dør nemlig når de varmes op til den temperatur, men det kan umiddelbart være umuligt, at vurdere hvornår kødet og retten er gennemstegt.
Det gælder blandt andet i hakkebøffer, men også i farsbrød med videre.
En hakkebøf på 100 gram skal således helst steges i minimum 10 minutter for at nå en kernetemperatur på 75 grader, så alle sygdomsbakterier er slået ihjel.
I nogle retter kan det være svært at anvende et stegetermometer, men gør det endelig når det kan lade sig gøre.
Holdbarhed
Hakket oksekød skal selvfølgelig altid opbevares i køleskabet, og er det friskhakket kød, skal det anvendes samme dag.
Du kan selvfølgelig også fryse kødet ned. I denne artikel har jeg skrevet mere om holdbarheden på mad.
Fødevarestyrelsen oplyser desuden, at hakket oksekød med en længere holdbarhed faktisk bliver mere og mere almindeligt i supermarkedernes kølediske.
Men forudsætningen for den lange holdbarhed er, at produktet opbevares ved højst to grader, og det er altså noget under de fem grader, som vi normalt har hjemme i køleskabet.
Og derfor kan du ikke stole på, at kødet kan holde sig så lang tid som angivet.
Næringsindhold i hakket oksekød
Indhold pr. 100 gram kød
Kalorier: 330
Fedt: 30 gram
Kulhydrater: 0 gram
Protein: 14 gram
Din vurdering
-
Opskrifter med hakket oksekød