• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Tomatsuppe - nem og lækker opskrift med friske tomater

Tomatsuppe - nem og lækker opskrift med friske tomater

billede med tomatsuppe
4.7 fra 136 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
635
SHARES
FacebookMessenger635PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 28. februar 2025 - Udgivet: 31. august 2023

Opskrift på en nem og fyldig tomatsuppe med masser af smag. Server tomatsuppen med creme fraiche eller sprøde croutoner.

Tomatsuppe er en af de klassiske supper, som jeg holder utrolig meget af. Dels er suppen med masser af friske tomater nem at lave, men den er også både hurtig og sund.

Tomatsuppen er selvfølgelig mest anvendt som en forret, men med masser af brød til, kan den sagtens også bruges som en hovedret. Suppen er jo ret fyldig.

Længere nede kan du få svar på en række spørgsmål omkring den fantastiske suppe med tomat, og der er også flere forslag til hvordan den kan laves. Jeg har også lavet en video med fremgangsmåden, som du kan se herunder.

Indhold
  • Opskrift på en nem og fyldig tomatsuppe med masser af smag. Server tomatsuppen med creme fraiche eller sprøde croutoner.
  • Verdens bedste tomatsuppe
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Billeder
  • Tips
  • Hvilke tomater skal jeg vælge?
  • På dåsetomater
  • Blend eller lad være
  • Med pasta
  • Med kylling
  • Med bacon
  • Tilbehør
  • Gazpacho
  • Kartoffel porre suppe
  • Blomkålssuppe
  • Kylling i tomatsovs
  • Tomatsovs
  • Jordskokkesuppe
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med tomatsuppe
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste tomatsuppe

4.71 fra 136 stemmer
Opskrift på en nem og fyldig tomatsuppe med masser af smag. Server tomatsuppen med creme fraiche eller sprøde croutoner.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Italiensk
Kalorier: 368
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk balsamico
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bouillonterning - grøntsag
  • 2,5 dl vand
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 dl fløde
  • sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Tomater kommes i et ildfast fad. Små tomater kommes hele i fadet, men er det lidt større tomater skal de halveres eller deles i kvarte.
  3. Skær peberfrugt i mindre tern og kom den ved. Dryp med balsamico, olivenolie og lidt salt.
  4. Bages 20 minutter i ovnen.
  5. Imens snittes skalotteløg og hvidløg fint og sauteres i en stor sjat olie i en stor gryde. Sauteres helt bløde ved svag varme i cirka 10 minutter, men uden at tage farve.
  6. Når tomaterne til din tomatsuppe er færdigbagte, tages de ud af ovnen og hældes i gryden.
  7. Der tilsættes vand, bouillonterning, oregano og basilikum. Kog tomatsuppen op.
  8. Derefter blendes tomatsuppen. Jeg plejer blot at anvende en stavblender, men du kan også give din tomatsuppe en tur i en rigtig blender.
  9. Tilsæt så fløde, og smag tomatsuppen til med sukker, balsamico, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 368kcalKulhydrater: 15gProtein: 3gFedt: 35gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 21gKolesterol: 28mgNatrium: 263mgKalium: 612mgKostfibre: 4gSukker: 9gVitamin A: 2983IUVitamin C: 67mgCalcium: 51mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er lidt billeder af hvordan jeg laver tomatsuppen:

tomater til tomatsuppe
tomater bages og kommes i en gryde
blend tomatsuppen i gryden
tomatsuppe serveringsforslag

Tips

Den færdige tomatsuppe serveres straks, eventuelt med creme fraiche eller sprøde croutoner til.

Du kan også servere et stykke af mit italienske ciabattabrød til. Søg opskriften på brødet i søgefeltet øverst på siden.

Hvilke tomater skal jeg vælge?

Du kan som sådan anvende alle slags tomater til en tomatsuppe. Jeg foretrækker dog små eller mindre tomater, der helst skal være virkelig modne.

Allerbedst er selvfølgelig friskplukkede tomater lige fra planten, hvor tomaterne har fået lov til at modne helt til sidst. Sådan er virkeligheden desværre ikke altid, men supermarkederne eller grønthandleren har bestemt også gode tomater. Og efterhånden året rundt.

Men husk at tomaterne jo er det vigtigste i en tomatsuppe, så gå ikke på kompromis med kvaliteten. Er det store tomater kan du med fordel skære dem i mindre stykker, mens de små og mindre tomater kan bages direkte.

På dåsetomater

Mange tomatsupper laves med udgangspunkt i friske tomater. Og der er ingen tvivl om, at de friske tomater giver en skøn smag til suppen.

Men har du ikke så meget tid, kan du altså sagtens stadig lave en hjemmelavet tomatsuppe med en rigtig god smag. Bruger du tomater fra dåse, sparer du nemlig tid, og dåsetomaterne kan sagtens bidrage med en god tomatsmag og næringsstoffer.

Du kan bruge både hakkede og flåede tomater, da suppen alligevel blendes. Sammen med lidt løg, krydderier og fløde, giver det en skøn suppe.

I denne opskrift på tomatsuppe med dåsetomater har jeg brugt oregano som krydderi. Du kan dog krydre den, som du vil. Basilikum, timian, paprika, chili og så videre kan alle bruges til at krydre suppen.

Blend eller lad være

Jeg kan godt lide, at suppen har en let cremet konsistens og giver den derfor en hurtig tur i blenderen.

Det behøves dog ikke, hvis du bruger for eksempel hakkede tomater og skærer løg og hvidløg forholdsvis fint. Det giver en mere rustik suppe, hvis du ikke blender den, med lidt mere bid fra løg og tomatstykker.

Du bestemmer altså selv, om du vil blende suppen eller spise den, som den er. Begge dele giver en dejlig suppe.

Du skal bruge

2 løg små
3 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 tsk oregano tørret
4 dåser tomater flåede eller hakkede
1 dl piskefløde
2 tsk sukker
1 tsk salt
friskkværnet peber

Tilbehør

200 gram suppehorn
200 gram creme fraiche
Evt. brød

Sådan gør du

  1. Hak løg og hvidløg og svits dem i olivenolie til de er bløde og gennemsigtige.
  2. Tilsæt oregano og dåsetomater, varm op og lad det simre et par minutter.
  3. Sæt imens vand over til suppehorn.
  4. Blend suppen i en blender eller med en stavblender. Der må godt stadig være lidt struktur i den.
  5. Tilsæt fløde og smag til med sukker, salt og peber. Tilsæt lidt ad gangen og smag dig frem til der er balance mellem de syrlige tomater, det søde og det salte.
  6. Server suppen med kogte suppehorn og creme fraiche til og evt. lidt brød ved siden af.

Med pasta

En anden populær variant er opskriften på tomatsuppe med pasta. Her tilberedes tomatsuppen helt færdig, hvorefter pasta kan tilsættes.

Her skal du dog være opmærksom på et par ting. Du kan nemlig enten vælge at forkoge pastaen først, hvorefter den tilsættes suppen lige inden servering. Eller du kan lade pastaen koge med i suppen i den anviste kogetid.

Her anvendes typisk en rigtig suppepasta, som normalt skal koges i omkring 10 minutter. Og her lader du altså blot tomatsuppen koge videre indtil pastaen er al dente. Altså har en smule bid.

Suppepasta opsuger dog en del væde, og derfor skal du muligvis tilsætte lidt mere vand til tomatsuppen.

tomatsuppe med creme fraiche

Med kylling

Ønsker du en mere mættende tomatsuppe, kan du lave den med lidt kylling.

Til fire personer skal du bruge to stk. kyllingebrystfilet, som steger møre i lidt olie på panden. Cirka fem minutter på hver side, hvorefter de krydres med salt og peber.

Når tomatsuppen er færdig, skæres kyllingefileterne i små tern, som kommes i suppen. Og tomatsuppen tilsat kylling er pludselig en mere fyldig suppe, ja nærmest en hovedret.

Med bacon

Bacon kan jo tilsættes de fleste ting, og selvfølgelig i en tomatsuppe.

Her laves suppen som anvist, og imens ristes 200 gram bacon i tern sprødt på en pande. Anret tomatsuppen i skåle, der drysses med rigelige mængder bacon.

Den saltede og røgede bacon klæder virkelig tomatsuppen godt, og jeg plejer også lige at komme nogle både af små tomater ved sammen med friske basilikumsblade. Super lækkert.

Vil du gøre baconoplevelsen i suppen endnu mere spicy, så tilsæt lige en smule cayennepeber når baconternene er næsten færdigstegte.

Tilbehør

Som skrevet længere oppe, så er der mange muligheder for tilbehør til tomatsuppen. Creme fraiche og brødcroutoner er klassisk tilbehør, men der er bestemt også andre muligheder.

Dels kan du med fordel hælde et par cirkler god olivenolie i tomatsuppen. Det både løfter suppen og tilføjer smag. Som i Italien.

Men prøv også at hakke nogle soltørrede tomater, og kom dem i suppen ved anretningen. Soltørrede tomater er jo små smagsbomber, og også her gør de altså lykke.

Flere inspirerende opskrifter:

Gazpacho

4.8 fra 37 stemmer
Den bedste opskrift på gazpacho, der er en nem, spansk tomatsuppe. Suppen serveres kold, og den kan bruges enten som forret eller aftensmad.
Gå til opskrift
gazpacho spansk grøntsagssuppe

Kartoffel porre suppe

4.7 fra 331 stemmer
Lav en dejlig kartoffel porre suppe med denne nemme opskrift. Cremet og lækker. Perfekt som forret eller hovedret.
Gå til opskrift
billede med kartoffel porre suppe

Blomkålssuppe

4.7 fra 76 stemmer
Nem og lækker opskrift på blomkålssuppe. En cremet suppe lavet med blomkål og kartofler, og du kan servere den som hovedret eller forret.
Gå til opskrift
billede med blomkålssuppe

Kylling i tomatsovs

4.5 fra 2 stemmer
Kylling i tomatsovs er en nem og sund ret med inspiration fra det italienske køkken, og her får du en lækker kyllingeret med masser af hvidløg.
Gå til opskrift
kylling i tomatsovs med masser af hvidløg

Tomatsovs

4.7 fra 86 stemmer
Prøv denne tomatsovs, der laves fra bunden på få minutter. Sovsen koges hurtigt igennem og vendes den med pasta. Nemmere bliver det ikke.
Gå til opskrift
verdens nemmeste tomatsovs opskrift

Jordskokkesuppe

4.8 fra 69 stemmer
Jordskokkesuppe. Her får du min opskrift på en skøn suppe med jordskokker, der er en nem og cremet suppe som både forret og let hovedret.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet jordskokkesuppe

FAQ

Kan man fryse tomatsuppe?

Tomatsuppe er usandsynlig lækker, så der bliver sikkert spist op. Men har du alligevel en rest tilbage, så kan den sagtens fryses ned. Hæld suppen i en tær beholder med låg, og varm den godt igennem når du vil spise den. Helt simpelt. Holdbarheden på frost er op til 3 måneder.

Kan man komme chili i tomatsuppe?

Ønsker du en endnu mere hot suppe med tomater, kan du tilsætte lidt chili. Eller meget, afhængig af hvor glad du er for chili. Du kan bruge stødt chili, hvor du smager dig frem. Du kan også anvende en frisk, rød chili, som snittes helt fint, og blendes med i suppen.. Pas dog på at den ikke bliver for stærk. Du kan også tilsætte lidt sambal oelek, der er en chilipasta, og som tilfører masser af varm smag til tomatsuppen.

Hvad er tomatsuppe?

Tomatsuppe er en varm, pureret suppe baseret på tomater, ofte tilsat løg, hvidløg, bouillon og krydderier. Den serveres ofte med fløde, cremefraiche, pasta eller brød.

Kan man lave vegansk tomatsuppe?

Ja! Erstat fløden med plantefløde (havre, soja, mandel), eller kokosmælk (giver asiatisk twist). Eller brug grøntsagsbouillon.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Lynge Hass

    april 09, 2025 at 6:11 pm

    Klar favorit!

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.
Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs→ Se opskriften
Sukkerbrødskage
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær→ Se opskriften
Billede af sandwichboller.
Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich→ Se opskriften
rabarberstang
Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot→ Se opskriften
nemme rundstykker med birkes
Nemme rundstykker med birkes→ Se opskriften
Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required