Croutoner tager ingen tid at lave. Til gengæld betyder de alverden for en salat, fordi de er så sprøde. Her er en opskrift på de bagte brødtern.
Croutoner kommer fra latin: Crusta, som betyder sprød. Og sprøde er disse bagte brødtern, der kan bruges til alt fra supper til salater.
Man kan selvfølgelig gå i supermarkedet og købe dem, men det tager kun ti minutter at lave sine egne. Og så er det billigt.
Det er lynhurtigt, nemt og så smager de godt. Det eneste man gør er at skære et brød i tern, vende dem med lidt olivenolie, salt og peber samt eventuelt hvidløg.
Du kan også bruge krydderier som oregano og timian. Her har jeg dog valgt basisopskriften, og så kan du selv tilsætte mere, hvis du har lyst.
Opskrift på hjemmelavede croutoner
Croutoner - lynhurtige at lave og lækre i en salat
Ingredienser
- ½ stk ciabattabrød - el. andet hvedebrød
- 3 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær et brød i skiver og skær derefter skiverne i grove tern.
- Vend brødternene med en blanding af olie, hvidløg, salt og peber.
- Bred ternene ud på en bagepapirsklædt bageplade og bag dem i 5-7 minutter - eller indtil de er gyldne og sprøde - på 200 grader.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Serveringstips og andre opskrifter
Du kan både bruge croutoner til supper og salater, for eksempel den kendte cæsarsalat.
Jeg bruger ofte et billigt ciabattabrød fra Brugsen, fordi det er lidt tørt i krummen, og tørt er godt i dette tilfælde. Når jeg har brødrester, snupper jeg dem i stedet.
Se flere lækre brødopskrifter.
Luftigt franskbrød bagt med mælk og smør
Del dine ideer og tanker med os andre her: