Croutoner tager ingen tid at lave. Til gengæld betyder de alverden for en salat, fordi de er så sprøde. Her er en opskrift på de bagte brødtern.
Croutoner kommer fra latin: Crusta, som betyder sprød. Og sprøde er disse bagte brødtern, der kan bruges til alt fra supper til salater.
Man kan selvfølgelig gå i supermarkedet og købe dem, men det tager kun ti minutter at lave sine egne.
Det er lynhurtigt, nemt og så smager de hamrende godt. Det eneste man gør er at skære et brød i tern, vende dem med lidt olivenolie, salt og peber samt eventuelt hvidløg.
Du kan også bruge krydderier som oregano og timian. Alt går an, man bestemmer selv.
Her har jeg dog valgt basisopskriften, og så kan du selv tilsætte mere, hvis du har lyst.
Jeg bruger ofte et billigt ciabattabrød fra Brugsen, fordi det er lidt tørt i krummen, og tørt er godt i dette tilfælde. Når jeg har brødrester, snupper jeg dem i stedet.
Så værsgo - her er verdens nemmeste opskrift på noget, der tilføjer dine retter smag og knasende konsistens.
Opskrift på croutoner til suppe og salat
Croutoner - lynhurtige at lave og lækre i en salat
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- ½ ciabattabrød el. andet hvedebrød
- 3 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær et brød i skiver og skær derefter skiverne i grove tern.
- Vend brødternene med en blanding af olie, hvidløg, salt og peber.
- Bred ternene ud på en bagepapirsklædt bageplade og bag dem i 5-7 minutter - eller indtil de er gyldne og sprøde - på 200 grader.
Serveringstips og andre opskrifter
Du kan både bruge croutonerne til supper og salater, for eksempel den kendte cæsarsalat.
Her er forskellige lækre suppeopskrifter, som du kan lave til en kølig aften.
Skriv din mening