Cæsarsalat med kylling er en ægte klassiker fra New York - kendt som Caesar Salad. Her får du den også opskriften på den særlige dressing.
Cæsarsalat med kylling er en salat, hvor alle elementer er gennemtænkte. Fra de friske salatblade til de sprøde brødcroutoner, fra parmesanens umamismag til den cremede cæsardressing. Det hele går op i en højere enhed.
I dressingen på en klassisk caesar salad er der et par ansjoser. For fiskehadere eller ansjosmodstandere virker det underligt, men tro mig, du får ikke en fisket smag i dressingen.
De småbitte, salte fisk gør i stedet noget magisk ved smagsindtrykket, så prøv at overvinde din eventuelle modstand og blend et par stykker med dressingen.
Det bliver virkelig en fremragende cæsardressing og i det hele taget en særdeles appetitlig salat.
Opskrift på klassisk cæsarsalat
Cæsarsalat med kylling
Ingredienser
Croutoner
- ½ ciabattabrød - i store tern
- 4 spsk olivenolie
- salt og peber
Kylling til cæsarsalat
- 3 kyllingebryster - i skiver
- 2 spsk citron
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
Dressing
- 3 ansjoser
- 2 fed hvidløg
- 1,5 tsk Worcestershire
- 2 tsk citronsaft
- 1.5 dl mayonnaise
- 1,5 dl parmesan
- salt og friskkværnet peber
Salaten
- 1,5 stk romainesalat - el. 3 hjertesalater
- parmesanflager
Sådan gør du
Croutoner
- Skær et halvt - eller et helt - ciabattabrød i skiver. Del skiverne i store tern.
- Læg dem i en dyb tallerken og dryp olivenolie over. Tilføj salt og peber og vend rundt, så det fordeler sig nogenlunde ens på brødternene.
- Bag i ovnen i 8 minutter. Tag ud og sæt til side.
Kylling
- Bland olivenolie, citronsaft, salt og peber og paprika sammen i et glas.
- Læg brysterne i et fad og fordel blandingen hen over.
- Steg i ovnen ca. 20 minutter på 180 grader varmluft. Hvis kyllingebrysterne er for blege, kan du hælde barbecuedressing over og stege dem yderligere fem minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile.
Dressing til cæsarsalat
- Blend alle ingredienserne i en minihakker eller en lille blender. Smag til og tilføj, hvis du ønsker mere syre (citron) eller umami (parmesan og ansjoser). Sæt på køl.
Salaten
- Skyl salaten og del den op, så du har alle bladene liggende. De små må godt komme hele i salatskålen, de store skal rives lidt i stykker - ca. en tredjedel. Har du købt hjertesalat, skal du bare skære bunden af og bruge alle bladene hele i en cæsar salat.
- Skær nu kyllingen i skiver og lav flager af parmesanosten med en ostekniv eller kartoffelskræller.
- Læg salatbladene i en stor skål. Vend dressingen ned i og rør den godt rundt.
- Vend kyllingeskiver og croutoner i salaten.
- Top med parmesanflager og eventuelt fintrevet parmesanost. Server salaten med et flute el.lign.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Server den med kølig hvidvin eller et glas mousserende vin og nyd den som en lækker frokostret alene eller med dine venner.
Når du serverer salaten, ser det godt ud, hvis du lige river parmesan henover.
Server gerne en cæsarsalat med et godt brød. Evenuelt. et stykke hjemmebagt grydebrød.
Del dine ideer og tanker med os andre her: