Kylling i tomatsovs er en nem og sund ret med inspiration fra det italienske køkken, og her får du en lækker kyllingeret med masser af hvidløg.
Kylling i tomatsovs er en virkelig nem og hurtig ret, og den laves også med masser af hvidløg. Jeg bruger 8 fed hvidløg, men det kan du jo selv justere.
Retten er lavet med inspiration fra Italien, og den er virkelige nem at kaste sig over. Derfor er den god til studerende, der lige er flyttet hjemmefra, for retten er også billig at lave.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan servere den sammen med pasta eller ris.
Opskrift på kylling i tomatsovs
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 650 gram kyllingebryst - skåret i mindre tern
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 rødløg - hakket
- 8 fed hvidløg - i tynde skiver
- 750 gram pastasauce - eller tomatpassata
- 2 teske oregano - tørret
- 1 terning hønsebouillon
- 1 citron - lidt friskpresset saft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til kylling i tomatsovs starter du med at skære kylling, rødløg og hvidløg ud som beskrevet.
- Brun så kyllingestykkerne ved en høj varme i lidt olie i en gryde.
- Tilsæt løg og hvidløg og lad det hurtigt svitse med i et halvt minuts tid.
- Hæld pastasauce eller tomatpassata i gryden. Du kan også bruge et par dåser hakkede tomater. Kom også oregano ved sammen med en terning hønsebouillon.
- Lad det koge op, skru lidt ned for varmen, læg låg på og lad kyllingeretten simre i ca. 15 minutter. Imens kan du koge ris eller pasta. Ræør gerne rundt nogle gange undervejs, så det ikke brænder på.
- Smag retten til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Tips
Kylling i tomatsovs serveres straks, men du kan med fordel lige lade den stå 5-10 minutter inden servering, da den er meget varm.
Serveres med kogte ris, pasta, bønner eller ærter og et stykke ciabatta.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: