Her kan du se hvordan du laver en meget nem og hurtig forret med salat med bresaola. Bresaola er saltet og lufttørret oksefilet, der stammer fra Italien, og den smager fremragende.
Dette er min opskrift på salat med bresaola, som du kan servere som forret, også når der kommer gæster. Jeg håber du kan lide den, og du må gerne give opskriften en vurdering fra 1-5 stjerner. Del også gerne dine eventuelle gode råd til nemme forretter i kommentarfeltet. God fornøjelse og på forhånd tak.
Bresaola er en italiensk lufttørret oksefilet, der samtidig er blevet saltet.
Kødet produceres flere steder i Italien, men især i Lombardiet og Piemonte laver man en fremragende bresaola.
De tynde skiver har en meget aromatisk smag, og de gør sig godt som en forret ovenpå en lækker salat.
Her har jeg dryppet kød og salat med en god trøffelolie, men mindre kan også gøre det.
Du kan eksempelvis anvende en god olivenolie, eller en olie med basilikum.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til salat med bresaola
4 håndfulde frisk salat
12 skiver bresaola
Trøffelolie eller olivenolie
Lidt friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Salaten skylles grundigt i koldt vand, hvorefter den slynges helt tør. Fordeles jævnt på fire tallerkner, hvor du lægger en håndfuld på hver tallerken.
- Placér derefter tre skiver breaola ovenpå salaten på hver tallerken.
- Dryp med træøffelolie eller olivenolie, og krydr med et vrid friskkværnet peber.
Forretten kan serveres straks - eventuelt sammen med friskbagt ciabattabrød.
Se også hvordan du laver den bedste lasagne. Eller en langtidskogt, italiensk kødsovs.
Din vurdering
-
Salat med bresaola
Stem her
( stemmer)
lene Jensen
Jeg bruger også at drysse med parmesan og pinjekerner
Lene Jensen
Lyder helt perfekt, tænkte selv på det🤗