Her er min opskrift på hjemmelavet basilikumspesto, og den er præcist som italienerne laver den. Med masser af basilikum, pinjekerner og olivenolie.
Opskriften på basilikumspesto giver cirka 1,5 deciliter italiensk pesto.
Ingredienser til basilikumspesto
1 deciliter olivenolie
30 gram blade basilikum
30 gram pinjekerner
40 gram parmesan
Lidt frisk citronsaft (ca. 1 spiseskefuld)
Et nip salt
Fremgangsmåde
- Pinjekerner ristes let på en varm pande.
- Hæld olivenolien i din blender, for det er den nemmeste måde at lave en basilikumspesto på.
- Pluk bladene af basilikumsplanten og kom dem ned til olien, og tilsæt også de ristede pinjekerner.
- Blend nu hurtigt pestoen sammen.
- Riv parmesan og kom den ved sammen med citronsaft og et lille nip salt.
- Blend hurtigt igen, og nu har du en lækker og hjemmelavet pesto med masser af basilikum.
Pesto med basilikum anvendes blandt andet til pasta med pesto og andre italienske retter.
Se også mine opskrifter på: