Min opskrift på hjemmelavet basilikumspesto, og den er præcist som italienerne laver den. Med masser af basilikum, pinjekerner og olivenolie.
Basilikumspesto er en hjørnesten i det italienske køkken, hvor den nærmest er indbegrebet af smagen af Italien.
Pesto med basilikum kan bruges til utrolig mange ting. Vend pesto sammen med en pasta, brug den på eller sammen med brød, i salater, sammen med kød og meget andet.
Opskriften på basilikumspesto giver cirka 1,5 deciliter italiensk pesto.
Opskrift på basilikumspesto
Ingredienser
- 1 deciliter olivenolie
- 30 gram basilikum - basilikumsblade
- 30 gram pinjekerner
- 40 gram parmesan
- 1 spiseskefulde citronsaft - friskpresset
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Pinjekerner ristes let på en varm pande.
- Hæld olivenolien i din blender, for det er den nemmeste måde at lave en basilikumspesto på.
- Pluk bladene af basilikumsplanten og kom dem ned til olien, og tilsæt også de ristede pinjekerner.
- Blend nu hurtigt pestoen sammen.
- Riv parmesan og kom den ved sammen med citronsaft og et lille nip salt.
- Blend hurtigt igen, og nu har du en lækker og hjemmelavet pesto med masser af basilikum.
Næringsindhold
Tips
Basilikumspesto anvendes som sagt blandt andet til pasta med pesto og andre italienske retter.
Opbevar din pesto på køl.
Se også mine opskrifter på:

Comments
No Comments