En super lækker opskrift på saltimbocca, der er skiver af kalvekød, som steges med parmaskinke og frisk salvie. Giver en god sauce.
Saltimbocca er noget af det allermest italienske man næsten kan forestille sig, og så er den så nem at lave.
Saltimbocca betyder egentlig bare at springe i munden, og det er netop hvad disse stykker kalvekød med parmaskinke og salvie gør.
Det smager uimodståeligt godt, og retten kan laves på få minutter.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på saltimbocca
Opskrift på italiensk saltimbocca (kalv med salvie)
Ingredienser
- 4 skiver kalvefilet
- 2 skiver parmaskinke
- 1 håndfuld salvie - frisk
- salt og friskkværnet peber
Til sauce
- 2 bananskalotteløg
- 1 deciliter hvidvin - gerne italiensk
- 2 deciliter kalvefond
- 1 teskefuld sukker
Sådan gør du
- Læg kalveskiverne mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank dem let flade med en kagerulle. Du skal ikke smadre kalvekødet, men samtidig også bankeskiverne ud, så de ikke er for tykke. Så er saltimbocca bedst.
- Del parmaskinken på midten i to halve, og læg en halv skive skinke i den ene ende af en skive kalvefilet.
- Kom lidt salvieblade ovenpå skinken, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Luk nu enderne på saltimboccaen sammen med en kødnål eller en tandstikker. Fortsæt på samme måde de andre.
- Smelt en god klat smør på en varm pande, og steg saltimbocca i cirka tre minutter på hver side. Ikke længere, da de så kan blive for tørre.
- Tag dem af panden, og svits så hakket bananskalotteløg i et minuts tid.
- Tilsæt hvidvin, og lad det koge lidt ind.
- Kom så kalvefond ved, og lad det igen koge lidt ind.
- Læg lidt salvie blade ned i saucen sammen med en teskefuld sukker, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Læg de stegte saltimbocca tilbage i panden, og anret dem straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan blandt andet servere saltimbocca med en varm bønnesalat, pasta eller rosmarinkartofler.
Se også disse italienske opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: