• Skip til indhold
  • Gรฅ direkte til footer
Madens Verden
Sรธg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • ร†ggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehรธr
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brรธd
    • Snacks og sรธde sager
  • Madplan
  • Rรฅvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside โ€บ Viden om mad โ€บ Carpaccio - opskrifter og fakta om italienernes tatar

Carpaccio - opskrifter og fakta om italienernes tatar

Carpaccio med pinjekerner
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 21. april 2020

Carpaccio mรฅ vรฆre italienernes svar pรฅ tatar: Rรฅt kรธd med parmesan, mayonnaise og citron serveret som en skรธn appetizer. Fรฅ fakta og serveringstips her.

Carpaccio er spisen for os, der har et indre rovdyr, som godt kan lide at bryde frem og sรฆtte tรฆnderne i godt stykke rรฅt kรธd.

Selvom det er rรฅt, er det en let og lรฆkker ret, som giver smagen af det rene, rรธde kรธd, men som ikke mรฆtter tungt. Det er ren umami, den femte smagssans for fulde udblรฆsning, da bรฅde parmesan og oksekรธd er fuld af umami.

Carpaccio bestรฅr typisk af oksefilet, der er skรฅret i papirstynde skiver, citronsaft og parmesanflager. Det er ganske enkelt at anrette og svรฆrt at gรธre noget forkert - med mindre kรธdet ikke er godt. Derfor vil jeg altid anbefale at kรธbe kรธdet hos en slagter.

Serveringstip

Nรฅr du skal lave carppacio, gรฅr du til den nรฆrmeste slagter og bede ham skรฆre ultra-tynde skiver ud af en oksefilet.

Hvis du selv har en pรฅlรฆgsmaskine, kan du kรธbe en god oksefilet og lรฆgge den i fryseren i max. to timer. Efter en tur pรฅ is, vil den vรฆre nemmere at skรฆre ud i fine, tynde skiver.

Skiverne portionanrettes ovenpรฅ ruccolablade og toppes med et harlekinsmรธnster af hjemmerรธrt mayonnaise, tilsat lidt Worcestershiresauce og citronsaft, samt flager af parmesan. Enkelt og lรฆkkert.

Du kan ogsรฅ undlade mayonnaisen og i stedet forsigtigt dryppe olivenolie og citronsaft ud over kรธdet - eller bruge Madens Verdens opskrift pรฅ vinaigrette-dressing.

Hvis du รธnsker noget knasende pรฅ toppen, kan du riste pinjekerner og drysse udover til sidst.

Vegetarcarppacio

Rodfrugter er som skabt til at lave vegetarcarppacio, da de er nemme at skรฆre papirstyndt med en kniv eller rive pรฅ et mandolinjern.

Vil du lave en smuk ret, kan du rive eller skรฆre rodfrugter i forskellige farver, for eksempel rรธdbeder, gulerรธdder og jordskokker.

Placer dem i et pรฆnt mรธnster pรฅ et fad og hรฆld en olie-eddike-dressing ud over skiverne. Lad dem trรฆkke i marinaden en times tid og server derefter med friskkvรฆrnet peber, flagesalt, ristede pinjekerner, parmesanflager og eventuelt nogle spiselige blomsterhoveder.

Tuncarpaccio

Tuncarpaccio er lige sรฅ let at lave som kรธd-udgaven. Anret tynde skiver tun, som du har kรธbt hos fiskehandleren.

Dryp citronsaft og olivenolie forsigtigt henover fiskeskiverne og top med kapers og parmesanflager. Du kan ogsรฅ hakke krydderurter og drysse henover retten.

NB: Husk at fortรฆlle fiskehandleren, at tunskiverne skal spises rรฅ.

Historien bag carpaccio

I 1950 kom komtesse Amalia Nani Mocenigo ind pรฅ Harry's Bar i Venedig. Hun bad om en ret med rรฅt kรธd, da hun var pรฅ en sรฆrlig diรฆt, hvor hun ikke mรฅtte spise stegt kรธd eller fisk.

Kokken var lynhurtig og skar tynde okseskiver ud, placerede dem smukt pรฅ en tallerken og pyntede med hjemmelavet mayonnaise tilsat citronsaft, Worcestershiresauce og lidt mรฆlk. Retten blev opkaldt efter maleren Vittore Carpaccio.

Harry's Bar er et legendarisk sted i Venedig, jeg har selv vรฆret der og nydt en sรฆrlig drink, som ogsรฅ er barens opfindelse: Bellini.

Drinken er en blanding af Prosecco og ferskenjuice, og lige som med carpaccio er den opkaldt efter en italiensk maler: Giovanni Bellini.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og sรฅ er hun en รฆgte madnรธrd, som elsker at eksperimentere i kรธkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
  • Adgang til den populรฆre favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Kรธb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT รฅr)

Lรฆserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sรฆtter ogsรฅ pris pรฅ at hรธre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er sรฅ glad for siden. Pรฅ forhรฅnd tak.

Fรธlg os pรฅ Instagram

Besรธg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden forklรฆde

    Madens Verden forklรฆde

    kr. 125,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilfรธj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med รฆrter og grรธnne asparges.

Stegt fennikel med รฆrter og grรธnne asparges

Billede af blomkaฬŠl med brunet smรธr, kapers, citron og karse.

Blomkรฅl med brunet smรธr, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lรฆkker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkรฅl, รฆrter, kartofler og lรฆkker sovs.

Laks med sommerkรฅl, รฆrter, kartofler og lรฆkker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mรธrbrad med asparges, kartofler og salviesmรธr
Mรธrbrad med asparges, kartofler og salviesmรธrโ†’ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikasseฬ opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassรฉโ†’ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med รฆrter og grรธnne asparges.
Stegt fennikel med รฆrter og grรธnne aspargesโ†’ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift pรฅ gammeldags pandekagedejโ†’ Se opskriften
billede med รฆrtegryde
ร†rtegryde (opskrift pรฅ nem og hurtig gryderet med รฆrter)โ†’ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekรธd
Kartoffelgratin med oksekรธdโ†’ Se opskriften
Billede af blomkaฬŠl med brunet smรธr, kapers, citron og karse.
Blomkรฅl med brunet smรธr, kapers, citron og karseโ†’ Se opskriften
Krydrede kรธdboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kรธdboller (opskrift med ras el hanout)โ†’ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomaterโ†’ Se opskriften
billede med skรฆrekager
Skรฆrekager (de bedste opskrifter pรฅ lรฆkker skรฆrekage)โ†’ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rรธrby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Mรธllers Allรฉ 43B
2791 Dragรธr
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Lรฆs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rรธrby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rรธrby Madsen, redaktionschef
Jan Sรธrensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgรฅ reklamer, nรฅr du bruger opskrifterne, og fรฅ din egen favoritliste. Samtidig stรธtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden mรฅ kun finde sted pรฅ institutioner eller virksomheder, der har indgรฅet aftale med Copydan Tekst & Node. Du mรฅ altid gerne linke til indhold pรฅ Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Fรธlg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv stรธttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsรฆt gratis med annoncer her