Bellini er en skøn italiensk cocktail med Prosecco og fersken, og her får du to forskellige måder at lave den. Med pure eller ferskensirup.
Alene navnet Bellini afslører tydeligt, at vi her har med noget italiensk at gøre.
Og den lækre Bellini cocktail er da også en klar italiener, opfundet af den italienske bartender Giuseppe Cipriani.
Cipriani åbnede den kendte bar Harry's Bar i Venedig i Italien, og denne skønne ferskendrink opfandt han i slutningen af 1930erne.
Drinken er opkaldt efter kunsteren Giovanni Bellini, der levede i netop Venedig tilbage i 1500-tallet.
Den nemme udgave laver jeg gerne med Prosecco og en ferskensirup, men den originale er med ferskenpuré. Lavet af hvide ferskner.
Her skoldes fersknerne, hvorefter de befries for stenen og blendes til en pure. Smages til med lidt sukker og citronsaft for at opnå den rette balance. Man kan også købe en ferskenpure.
Kom den hjemmelavede ferskenpure i et glas sammen med Prosecco, og blandingsforholdet er en tredjedel pure til en to tredjedele Prosecco.
Eller kør med nedenstående opskrift med ferskensirup - den er nem og god.
Opskrift på Bellini cocktail
Bellini - opskrift på cocktail med Prosecco og fersken
Ingredienser
- 10 centiliter Prosecco - champagne eller cava kan også anvendes
- 5 centiliter ferskensirup
Sådan gør du
- Find et champagneglas frem, og glasset må meget gerne være koldt.
- Kom Prosecco forsigtigt i, og derefter den lækre ferskensirup.
- En Bellini cocktail røres nu forsigtigt rundt, men uden at ødelægge de sprøde bobler i Proseccoen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige Bellini cocktail serveres naturligvis straks.
Du kan blandt andet anvende den som en velkomstdrink.
Se også disse lækre drinksopskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: