• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Oksekødsruller

Oksekødsruller

billederesultat for oksekødsruller
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
105
SHARES
FacebookMessenger105PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. oktober 2023 - Udgivet: 1. oktober 2023

Her får du en fantastisk opskrift på oksekødsruller med bresaola og timian. Okserullerne tilberedes i en lækker sauce. God som gæstemad.

Oksekødsruller med bresaola er en lækker ret med tydelig inspiration fra det italienske køkken, som jeg holder meget af.

Man kan sige at okserullerne er en italiensk variant af benløse fugle, den danske klassiker med det finurlige navn.

Her i denne udgave er det tynde skiver okseinderlår (andre udskæringer kan også bruges), der rulles sammen med en skive bresaola.

Bresaola er en lufttørret og saltet oksefilet, der stammer fra Lombardiet i Italien.

Oksekødsruller er en relativ nem ret at lave, og den er i øvrigt fremragende som gæstemad.

Her jeg lavet to okseruller pr. person, da skiver typisk kun vejer omkring 100 gram stykket.

Se også disse opskrifter:

  • Bresaola med rucola, parmesan og trøffelolie
  • Bresaola - fakta om den italienske specialitet
  • Italienske kødruller med pesto og parmaskinke
  • Italiensk forret - super nem antipasti på 5 minutter

Opskrift på oksekødsruller

Opskrift

billederesultat for oksekødsruller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Oksekødsruller

5 fra 7 stemmer
Her får du en fantastisk opskrift på oksekødsruller med bresaola og timian. Okserullerne tilberedes i en lækker sauce. God som gæstemad.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 462
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 skiver okseinderlår - tynde skiver, bankes let ud
  • 8 skiver bresaola
  • 1 håndfuld timian
  • salt og friskkværnet peber
  • bomuldssnor
  • hvedemel
  • 2 spsk smør - til stegning
Desuden anvendes
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl kalvefond - vand + koncentrere fond
  • 1 dl piskefløde
  • 10 enebær - tørrede, knuste
  • 1 citron - lidt presset citronsaft
  • 2 spsk gastrik - kan udelades

Fremgangsmåde
 

  1. Oksekødsskiverne bankes let ud, og krydres med lidt salt og friskkværnet peber.
  2. Læg en skive bresaola på hver skive oksekød, derefter lidt finthakket timian, hvorefter oksekødet rulles. Bindes med et stykke bomuldssnor på midten.
  3. Kom hvedemel i en tallerken, og vend dine oksekødsruller grundigt i melet.
  4. Varm en stegegryde op, og der skal være plads til alle otte okseruller i gryden. Kom en klat smør i.
  5. Brun nu oksekødsrullerne grundigt på alle sider, og hæld hvidvin ved. Lad det koge næsten væk.
  6. Tilsæt så kalvefond og piskefløde sammen med knuste enebær. Du knuser enebærrene med siden af din kniv, hvor bærrene får et fast tryk. Tilsæt også lidt hakket timian.
  7. Læg låg på gryden og lad nu okserullerne simre i ca. 45 minutter. Ønskes mere sauce, kan der tilsættes mere kalvefond.
  8. Imens kan du lave det ønskede tilbehør til de italienske kødruller med bresaola.
  9. Efter de 45 minutter smages saucen til med lidt citronsaft, salt, friskkværnet peber og gerne lidt gastrik. Nu bør saucen også være cremet lidt ind.

Næringsindhold

Kalorier: 462kcalKulhydrater: 6gProtein: 43gFedt: 25gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.2gKolesterol: 151mgNatrium: 1276mgKalium: 621mgKostfibre: 1gSukker: 3gVitamin A: 560IUVitamin C: 15mgCalcium: 62mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

De italienske oksekødsruller kan anrettes på et fad, hvorefter du forsigtigt hælder lidt af saucen over.

Resten af saucen serveres i en lille skål ved siden af.

Nyd okserullerne sammen med ovnbagte kartofler og gulerødder og en god salat med spidskål.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required