Her er en nem opskrift på italienske kødruller med pesto og parmaskinke. Retten laves nemt i en gryde, og er perfekt som god gæstemad.
Italienske kødruller med pesto og parmaskinke er en virkelig velsmagende ret, som samtidig er meget nem at lave.
Køb nogle gode skiver okseinderlår hos din slagter eller i supermarkedet, og jeg plejer at lave seks ruller til fire personer.
En rulle er normalt nok til hver person, mens to er for meget. Og med seks ruller er der lige et par ekstra man kan få et stykke af.
Er I meget sultne, kan der selvfølgelig laves to italienske kødruller til hver. Her skal du måske så brune rullerne ad to omgange.
Opskrift på italienske kødruller
Ingredienser
- 6 skiver okseinderlår
- 6 teskefulde pesto
- salt og friskkværnet peber
- 6 skiver parmaskinker
- smør til stegning
- 4 deciliter fløde
- 1 spiseskefuld kalvefond koncentreret
- 3 teskefulde ribsgele
- 1-2 spiseskefulde gastrik kan udelades
- Lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand
Sådan gør du
- Bank skiver af okseinderlår lidt ud. Skiverne må ikke være for tykke. Bed eventuelt din slagter om at klargøre skiverne til dig. Sig det kød til benløse fugle, så ved han hvad du mener.
- Fordel en teskefulde pesto på hver kødskive, og smør pestoen ud. Der kan godt tilsættes lidt mere pesto. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Rul rullerne nogenlunde stramt sammen, og omvikl dem med en skive parmaskinke.
- Varm en god stegegryde op og tilsæt en god klat smør.
- Brun nu de italienske kødruller på alle sider.
- Tilsæt fløde og lad det koge op. Kom en spiseskefulde koncentreret kalvefond ved (du kan købe kalvefond i en lille flaske i supermarkedet).
- Læg låg på og lad nu kødrullerne simre i ca. 45 minutter.
- Tag så rullerne op af gryden, og anret dem på et pænt fad.
- Kog sovsen op og tilsæt lidt ribsgele og evt. lidt gastrik eller citronsaft. Jævn evt. sovsen med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, men vær opmærksom på, at sovsen formentlig allerede er saltet tilstrækkeligt.
Næringsindhold
Tips
Italienske kødruller serveres straks sammen med den lækre sovs.
Tilbehør kan sprøde kartoffelbåde og en lækker spinatsalat.
Se også disse opskrifter: