• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pasta med parmaskinke og flødesauce

Pasta med parmaskinke og flødesauce

pasta med parmaskinke
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. juli 2023 - Udgivet: 19. juli 2023

Noget af den bedste italienske mad er pasta med parmaskinke, der her er vendt i en lækker flødesauce, og krydret med friske basilikumsblade.

Denne omgang pasta med parmaskinke har jeg lavet med pappardelle, der er en meget bredbåndet pasta.

Den er nærmest i familie med fettuccine-pastaen, som dog er en smule smallere.

Se også: Pasta med squash - lækker grøn pastaret

Navnet kommer fra italiensk, og betyder i virkeligheden at slubre. Og det passer såmænd vældig godt til denne ret.

Så slubr bare løs i denne lækre omgang pasta.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på pasta med parmaskinke

pasta med parmaskinke
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pasta med parmaskinke og flødesauce

5 fra 1 stemme
Noget af den bedste italienske mad er pasta med parmaskinke, der her er vendt i en lækker flødesauce, og krydret med friske basilikumsblade.
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Kalorier: 595
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g pasta - gerne pappardelle
  • 1 bundt forårsløg
  • 5 fed hvidløg
  • 4 dl hønsefond
  • 2 dl piskefløde
  • 6 skiver parmaskinke
  • 1 håndfuld basilikum - friske blade
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at stege parmaskinke sprød på en varm pande, og læg skiverne på et stykke køkkenrulle.
  2. Snit forårsløg i tynde skiver, og hak hvidløgsfed helt fint.
  3. Kom lidt olivenolie på panden, og ved middel varme svitser du nu forårsløg og hvidløg. De skal ikke brunes, men blot svitses klare og møre.
  4. Kom så hønsefond på panden, og lad det stå og simre i fem minutter.
  5. Imens sætter du en gryde letsaltet vand over, og koger pastaen som anvist på pakken. Hvis du bruger pappardelle pastabåndene, så skal de typisk koges i knap 10 minutter. Hvis det altså er tør pasta.
  6. Kom så fløde i panden med løg og hønsefond, og når pastaen er færdigkogt (den skal helst være al dente - med lidt bid), kommer du den over i panden med flødesaucen.
  7. Hæld ikke vandet fra pastaen, men tag en pastatang og løft den over i panden. Der må gerne være lidt pastavand med.
  8. Rør rundt i panden, så flødesaucen fordeler sig på pastaen.
  9. Smag til med salt og friskkværnet peber, og bræk mundrette stykker sprød parmaskinke.
  10. Lad pastaen stå og trække i flødesaucen i et par minutter, og hvis den bliver for tør, tilfører du lidt mere pastavand - kogevandet fra pastaen.

Næringsindhold

Kalorier: 595kcalKulhydrater: 72gProtein: 19gFedt: 26gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.01gKolesterol: 156mgNatrium: 1080mgKalium: 383mgKostfibre: 0.2gSukker: 2gVitamin A: 887IUVitamin C: 3mgCalcium: 71mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Pastaen må gerne være fugtig, og jeg plejer gerne at have brugt mindst et par deciliter af pastavandet inden den bliver serveret.

Et stykke hjemmebagt ciabattabrød passer perfekt til pastaretten, som du lige inden serveringen vender med en håndfuld friske blade fra basilikum.

Se også: Spaghetti Carbonara - den traditionelle italienske opskrift

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required