Noget af den bedste italienske mad er pasta med parmaskinke, der her er vendt i en lækker flødesauce, og krydret med friske basilikumsblade.
Denne omgang pasta med parmaskinke har jeg lavet med pappardelle, der er en meget bredbåndet pasta.
Den er nærmest i familie med fettuccine-pastaen, som dog er en smule smallere.
Se også: Pasta med squash - lækker grøn pastaret
Navnet kommer fra italiensk, og betyder i virkeligheden at slubre. Og det passer såmænd vældig godt til denne ret.
Så slubr bare løs i denne lækre omgang pasta.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på pasta med parmaskinke
Pasta med parmaskinke og flødesauce
Ingredienser
- 500 gram pasta - gerne pappardelle
- 1 bundt forårsløg
- 5 fed hvidløg
- 4 deciliter hønsefond
- 2 deciliter piskefløde
- 6 skiver parmaskinke
- 1 håndfuld basilikum - friske blade
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at stege parmaskinke sprød på en varm pande, og læg skiverne på et stykke køkkenrulle.
- Snit forårsløg i tynde skiver, og hak hvidløgsfed helt fint.
- Kom lidt olivenolie på panden, og ved middel varme svitser du nu forårsløg og hvidløg. De skal ikke brunes, men blot svitses klare og møre.
- Kom så hønsefond på panden, og lad det stå og simre i fem minutter.
- Imens sætter du en gryde letsaltet vand over, og koger pastaen som anvist på pakken. Hvis du bruger pappardelle pastabåndene, så skal de typisk koges i knap 10 minutter. Hvis det altså er tør pasta.
- Kom så fløde i panden med løg og hønsefond, og når pastaen er færdigkogt (den skal helst være al dente - med lidt bid), kommer du den over i panden med flødesaucen.
- Hæld ikke vandet fra pastaen, men tag en pastatang og løft den over i panden. Der må gerne være lidt pastavand med.
- Rør rundt i panden, så flødesaucen fordeler sig på pastaen.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og bræk mundrette stykker sprød parmaskinke.
- Lad pastaen stå og trække i flødesaucen i et par minutter, og hvis den bliver for tør, tilfører du lidt mere pastavand - kogevandet fra pastaen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Pastaen må gerne være fugtig, og jeg plejer gerne at have brugt mindst et par deciliter af pastavandet inden den bliver serveret.
Et stykke hjemmebagt ciabattabrød passer perfekt til pastaretten, som du lige inden serveringen vender med en håndfuld friske blade fra basilikum.
Se også: Spaghetti Carbonara - den traditionelle italienske opskrift
Del dine ideer og tanker med os andre her: