Her får du en skøn opskrift på pasta med squash. Server den som tilbehør til mange retter, eller spis den, som den er. Laves uden kød.
Pasta med squash er både nem og god og velsmagende opskrift på en grøn pastaret, som du både kan servere som tilbehør og en hovedret.
Opskriften er særlig god hvis du har mange squash i haven, men den er i det hele taget en relativ billig omgang aftensmad.
Se også: Pasta med kødsovs - nem opskrift med video
Her er retten lavet uden kød, og den er perfekt som tilbehør til stegt kyllingebryst, stegt fisk, koteletter og meget andet kød.
Men du kan også tilsætte 150 gram bacon i tern, skinke eller kylling, og så på den måde få en skøn pastaret med kød.
Opskriften her er beregnet til fire personer som tilbehør.
Opskrift på pasta med squash
Ingredienser
- 300 gram pasta gerne pastapenne eller lignende
- 2 medium squash skåret i mindre tern på ca. 1,5 cm.
- 3 spiseskefulde olivenolie til stegning, måske lidt mere
- 1 rødløg finthakket
- 4 fed hvidløg finthakket
- 1 deciliter fløde eller madlavningsfløde
- 1 citron
- 1 håndfuld persille finthakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til pasta med squash starter du med, at gøre squash, løg og hvidløg klar. Jeg bruger to medium squash her.
- Kog pasta som anvist på pakken. Koges i saltet vand.
- Var en en pande op ved en god varme og kom olivenolie på.
- Tilsæt squash sammen med løg og hvidløg, og steg det ca. 5 minutter ved en nogenlunde høj varme. Vendes rundt nogle gange undervejs.
- Afdryp den kogte pasta og kom den på panden til grøntsagerne.
- Tilsæt lidt fløde og vend rundt. Du kan bruge en piskefløde, kaffefløde eller madlavningsfløde - det er op til dig, men retten bliver mest cremet med en piskefløde.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkvænet peber.
- Til sidst vendes hakket persille i.
Næringsindhold
Tips
Pasta med squash serveres straks som tilbehør eller en nem vegetarret.
Serveres pastaretten som en hovedret uden kød, kan du med fordel servere et stykke focaccia eller ciabattabrød til.
Se også: Spaghetti Carbonara - den traditionelle italienske opskrift
Comments
No Comments