Her er 20 opskrifter med tomater, som har et til fælles: De smager super godt, hvad enten du bruger friske eller flåede tomater.
Opskrifter med tomater spænder over flere verdensdele, kolde og varme retter samt skønne saucer.
Tomaten er en af vores mest elskede og anvendelige grøntsager, som giver en fyldig smag til alverdens retter.
Se blandt andet, hvordan du laver den lækreste, italienske tomatpure, fyldte tomater og kødboller med spaghetti a la Lady og Vagabonden.
Relish til burgers og hotdogs
Denne tomatrelish kaldes også for voksen-ketchup, fordi den har mere bid i smagen end den klassiske.
En rigtig lækker relish, som alle kan lide. Du kan også prøve vores opskrift på hjemmelavet ketchup.
Italiensk tomatpure - Passata
Passata er en italiensk tomatpure eller sauce, som du kan bruge som basis i italienske retter, for eksempel som tomatsovs på din pizza.
Spaghetti med kødboller
Når vi laver retten spaghetti med kødboller i tomatsovs, er det lige før, vi kan se Lady og Vagabonden for os.
En klassiker, som smager skønt. Du kan også lave den i en vegetarisk version.
Pasta bolognese
Bolognese med spaghetti eller andre former for pasta har en fyldig smag, og er nok en af de opskrifter med tomater, som er bedst kendt verden over. Her i en version, der smager ekstra godt.
Fyldte tomater
En dejlig, kalorielet ret, som tilmed ser skøn ud, når den serveres. Brug nogle store tomater og fyld dem en krydret blanding af ris og kylling.
Hjemmelavet tomatsuppe
Tomatsuppe tager ikke lang tid at lave, men det kan man ikke se, for den er fyldig og velsmagende.
Server med en klat creme fraiche og ristet brød - eller som i gamle dage: med et hårdkogt æg, så har du en god, sund suppe.
Paprikagryde med mørbrad og pølser
Her er en af de opskrifter med tomater, som de fleste elsker. I hvert fald, hvis de spiser svinekød, for der er både svinemørbrad og cocktailpølser i paprikagryden.
Her er brugt flåede tomater, fordi de passer godt både i konsistens og smag.
Italiensk tomatsalat
Caprese salat er en helt enkel salat, hvor mozzarella og tomater er stjernen, så derfor skal der ikke tilsættes alle mulige andre grøntsager.
En fin anretning, hvor tomaten virkelig kommer til sin ret, derfor skal du også vælge gode, solmodne tomater.
Kødgryde med himmelsk smag
Endnu en gryderet, som egner sig til kølige aftener, og som pirrer smagsløgene.
Her er brugt soltørrede tomater, som har en særlig intensitet i smagen.
Kold tomatsuppe: Gazpacho
Denne suppe er velegnet til lune aftener, hvor den som oftest serveres som en forret. En af de opskrifter med tomater, hvor grøntsagerne virkelig kommer til sin ret.
Salsa på to måder
Salsa kan bruges i tortillas, pitabrød, sandwich og som tilbehør til mexicanske retter. Her får du to forskellige versioner.
Tyrkisk pizza med oksekød
Denne opskrift er en af mine favoritter, fordi de tyrkiske pizzaer simpelthen smager så skønt.
Her er både tomatpure og friske tomater i oksekødsfyldet, og så garneres pide altid med bredbladet persille.
Syltede tomater som tilbehør
Her får du både opskriften på syltede, modne tomater og syltede, grønne tomater.
Når drivhussæsonen er ved at være forbi, kan der være mange umodne frugter på planterne, som ikke når at blive røde. Sylter du de grønne, smager de pludselig vildt godt.
Shakshuka med pocherede æg
Shakshuka er en klassisk morgenmad fra Mellemøsten, hvis basisingredienser består af friske tomater.
Ovenpå den krydrede tomatsovs er der pocherede æg, som smager fantastisk.
Mexicansk Huevos Rancheros
I Mexico kan du få serveret Huevos Rancheros til morgenmad, men vi spiser den til frokost eller aftensmad.
Den kan minde om Shakshuka, men krydringen er anderledes, og så er der mættende bønner i retten.
Ovnbagte tomater med timian
Bager du tomater i ca. 20 minutter i ovnen, får de den dejligste smag. Brug dem til bruschetta, som tilbehør eller i en pastaret.
Prøv også opskriften på grillede tomater.
Torsk i fad - børnevenlig fiskeret
Hvis du vil have dine børn til at spise mere af den sunde fisk, skulle du prøve at lave denne ret med torsk og tomater i flødesovs.
Den tager kun en halv time at lave, og så smager den skønt til pasta eller kartofler.
Italienske hakkebøffer i fad
Her er virkelig smæk på smagen. Hakkebøffer formes og steges let, derefter bager de videre i et fad med grøntsager og kartofler, så har du en færdig ret, der ikke behøver tilbehør.
Din vurdering
-
Opskrifter med tomater - 20 lækre retter
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments