Opskrifter med svampe er perfekte nu, hvor det er efterår og svampesæson. Her får du 10 svampeopskrifter, som de fleste vil elske.
Her har du 10 opskrifter med svampe, som er top-aktuelt i denne tid. De fleste svampe herhjemme er i sæson fra august og helt frem til november, så hvorfor ikke tage på svampejagt?
Naturligvis kræver det en kyndig guide, hvis man aldrig har prøvet det før, men det er også sjovt. Man lærer noget om en dansk råvare samtidig med, at man får et direkte udbytte af sin tur.
Hvis ikke det er muligt, kan vi heldigvis fylde indkøbskurven med mange forskellige slags svampe fra kantareller til østershatte og markchampignons.
Værsgo at gå ombord i disse 10 opskrifter med svampe.
Svamperagout med mørbrad
En rigtig skøn efterårsret, som er mættende og virkelig god. Du kan lave svamperagout med alle slags svampe, fra champignon til østershatte og kantareller,
Kylling og kartofler med champignonsovs
Her får du alt i et fad: Grøntsager, champignons, kartofler, kød og sovs. Så du behøver ikke tænke på tilbehør til retten, der kan passe sig selv i ovnen.
Danmarks bedste kantarelsauce
Med denne sauce af hvidvin, fløde og kantareller vandt Holger 'Danmarksmesterskabet i Sauce 2006', hvor den blev kåret som landets bedste sovs på det tidspunkt.
Opskriften holder bestemt stadig, for kantarellerne tilfører så meget god smag og umami til sovsen, at den er en ren fornøjelse.
Svamperisotto med Karl Johan
Det kan være noget af et kunststykke at lave en god risotto, som hverken er for tynd eller tyk. Men denne er en af de supergode opskrifter med svampe. Tilpas konsistens og dejlig smag.
Mørbrad med champignon
Svampe, piskefløde og mørbrad klæder hinanden - også i denne ret. Her er en skøn mørbrad og champignonsauce, du kan lave til kartoffelmos eller vilde ris.
Svampestuvning med forskellige svampe
En hurtig forret eller en dejlig frokost med et glas hvidvin eller champagne til. Svampestuvningen består af forskellige svampe, der har suget fløden til sig på panden, og det smager suverænt på et godt stykke ristet brød.
Fyldte auberginer med svampe
En vegetarret, hvor de store portobellosvampe er blandet med lækre grøntsager og kikærter. En af de opskrifter med svampe, der mætter, smager godt, og tilmed er smukke at servere med en salat og et stykke godt brød til.
Mutter Mushroom fra Indien
Endnu en vegetarret. Denne er stærk på grund af de hele, tørrede chili, og samtidig er der en sødme fra ærterne og kanelen, der skaber en perfekt krydderisymbiose.
Den tager kun 20 minutter, men smager som om, at du har stået i køkkenet hele dagen.
Butterdejsstang med skinke
En klassisk opskrift på butterdejsstang, der er fyldt med broccoli, skinke og champignon. Butterdejsstangen er god at servere til frokost og aftensmad sammen med en stor skål frisk salat.
Kartoffeltærte med markchampignon
Kyllingetærte er en lækker og populær ret til aftensmad og en af de opskrifter med svampe, der er baseret på markchampignons.
Tærten indeholder også bacon og kylling, og hele herligheden er dækket af et sprødt kartoffellåg.

Comments
No Comments