Her er en rigtig god opskrift på et ølandshvedebrød med fuldkorn, der har en virkelig lækker krumme. Brødet hæver i hævekurv.
Opskriften giver et ølandshvedebrød.
Ingredienser til ølandshvedebrød
1,5 deciliter lunkent vand
1,5 deciliter kærnemælk
25 gram gær
200 gram almindeligt hvedemel
125 gram fuldkorns ølandshvedemel
1 teskefuld salt
Fremgangsmåde
- Kom lunkent vand, kærnemælk og gær i skålen til røremaskinen, og rør gæren godt ud i væsken.
- Tilsæt så de to slags hvedemel på én gang, og kom også saltet i.
- Rør dejen godt igennem på laveste hastighed, og det tager mindst 10 minutter. Hellere 15 minutter, da det er vigtigt dejen bliver æltet godt!
- Drys en hævekurv omhyggeligt med hvedemel (indgår ikke i målene), så brødet ikke hænger fast i kurven efter hævning.
- Virk dejen op, så gluten strammes.
- Læg dejen ned i kurven, og drys også dejen med en smule mel.
- Læg et fugtigt viskestykke over hævekurven, og lad den nu stå på køkkenbordet i et par timer.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, hold fast på papiret og læg bagepladen med papir over skålen.
- Vend det rundt med et snuptag, så brødet nu ligger på bagepapiret på bagepladen med det flotte rillemønster opad.
- Bag straks ølandshvedebrødet i en forvarmet ovn ved 250 grader varmluft, hvor det skal have cirka 25 minutter.
Tag dit ølandshvedebrød ud af ovnen, og lad det hvile på en rist mens det køler lidt af.
Se også mine opskrifter på: