Sådan laver du en klassisk italiensk lasagne, og det er en både nem og simpel opskrift på lasagne. Lasagnen er blandt andet med gulerødder og hakket oksekød, og den bages på 30 minutter i ovnen.
Italiensk lasagne med gulerødder og i det hele taget en lækker kødsovs, bechamelsauce og alt hver der hører til.
Her er den nemme opskrift på en super god lasagne fra Italien, nemlig en lasagne bolognese.
Ingredienser til italiensk lasagne er
2 skalotteløg
3 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stængler bladselleri
400 gram hakket oksekød med 10% fedt
1 spiseskefuld balsamico
2 dåser hakkede tomater
100 gram tomatpasta
1 deciliter hønsebouillon
1 spiseskefuld tørret basilikum
1 spiseskefuld tørret oregano
Salt
Friskkværnet peber
Pastaplader
1 portion af denne bechamelsauce
Sådan laver du italiensk lasagne
- Skalotteløg og hvidløgsfed hakkes fint og sauteres i lidt olie i en gryde. Bare ved middel varme i cirka fem minutter, hvor løgene ikke tager farve.
- Gulerødder og bladselleri skæres i små tern og kommes ved, hvorefter der sauteres videre i nogle minutter. Hæld indholdet i en lille skål.
- Brun så det hakkede oksekød grundigt i lidt olie – gerne over to omgange. Tilsæt lidt balsamico.
- Kom grøntsagerne tilbage i gryden til kødet, og tilsæt hakkede tomater, tomatpasta, hønsebouillon, basilikum, oregano og lidt salt og friskkværnet peber.
- Lad kødsovsen simre i 30 minutter under låg.
- Lav en portion bechamelsauce som anvist i linket lidt længere oppe.
- Smør en lille bradepande eller ildfast fad på cirka 30 gange 20 centimeter med lidt olie.
- Læg den italienske lasagne lagvis. Start med et lag kødsovs og pastaplader. Derefter kødsovs, bechamelsauce og pastaplader. Tryk pastapladerne ganske let ned efter hvert lag. Der er normalt plads til fire lag pastaplader i sådan en bradepande. Slut af med kødsovs og bechamelsauce.
- Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter.
Tag den færdige lasagne du af ovnen, og lad den køle lidt af inden servering.
Hvad synes du om denne lasagne?
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Under hver opskrift kan du tilføje den til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.