Lav en lækker broccolilasagne uden kød. En nem og sund opskrift med masser af broccoli og gulerødder, som hele familien vil elske at spise.
Broccolilasagne er en lækker og sund variant af den klassiske lasagne, men denne er lavet uden kød.
I stedet er den fyldt med masser af broccoli, gulerødder og peberfrugt, og du savner med garanti ikke kødet i lasagnen.
Det er en nem ret, og jeg er sikker på at hele familien vil elske den, og den kan hurtigt blive en ny og sund livret hjemme hos jer.
Opskriften er beregnet til mindst fire personer, og rester er fine dagen efter.
Opskrift på broccolilasagne
Ingredienser
- 400 gram broccoli - finthakket
- 200 gram gulerødder - finthakket
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 100 gram løg - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 spiseskefulde tomatkoncentrat
- 4 deciliter hønsebouillon - af 4 dl. kogende vand og 1 terning
- 2 spiseskefuld engelsk sauce
- 2 teskefulde oregano - tørret
- 1 teskefuld paprika
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Bechamelsauce
- 3 spiseskefulde smør
- 3 spiseskefulde hvedemel
- 5 deciliter mælk
- 1 teskefuld muskatnød - revet
- salt
Lasagneplader
- 15 lasagneplader
Sådan gør du
- Til broccolilasagne starter du med at gøre grøntsagerne klar. Det vil sige broccoli, gulerødder, peberfrugt, løg og hvidløg. Du kan faktisk med fordel snitte dem i Thermomixer eller anden køkkenmaskine, hvor du kan snitte dem hurtigt.
- Svits grøntsagerne i lidt olie på en meget varm pande i et par minutter, og tilsæt så hakkede tomater, tomatkoncentrat, hønsebouillon, engelsk sauce, oregano og paprika.
- Lad det simre mens du laver bechamelsauce, og smag derefter til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber.
- bechamelsauce laver du ved at smelte smør i gryde, hvorefter hvedemel piskes. Pisk derefter mælk i indtil den rette konsistens er opnået. Riv muskatnød i, og smag til med salt. Lad bechamelsaucen simre i 5 minutter for at fjerne smagen af mel.
- Samling af broccolilasagne: Læg et lille lag af grøntsagssovsen nederst i et ovnfast fad, hvor der er plads til tre lasagneplader ved siden ad hinanden. Derpå lægges lasagneplader, et lag grøntsagssovs og så lidt bechamelsovs.
- Fortsæt på sammen måde indtil du har 5 lag pastaplader, og slut af med grøntsagssovs og bechamelsovs.
- Bag den sunde lasagne ved 200 grader varmluft i 30 minutter.
Noter
Broccolilasagne må gerne hvile 10 minutter inden servering, da den er rygende varm. Og den må gerne lige sætte sig.
Den sunde lasagne serveres sammen med en lækker tomatsalat.
Du kan også lave de her opskrifter:

Mette Dragsholt
Hej. Mangler du ikke mælk i bechamelsovsen
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Jo da - den var hoppet ud af listen. Men nu er det skrevet ind - ca. 5 deciliter mælk, måske lidt mere 🙂
Tak for det.
Alt det bedste
Holger