Blomsterfocaccia opstod på Instagram. Her får du en let og hurtig opskrift på et brød, som både er smukt og lækkert at spise.
Blomsterfocaccia blev populært efter, at bageren Teri Culletto begyndte at dekorere sine brød som blomsterbuketter inspireret af Vincent Van Gogh. Hun kalder brødet Vincent Van Dough.
Dette brød er så farverigt og fint, at det næsten er synd at spise. Men man spiser jo også med sine øjne, og dermed smager det endnu bedre, når man ser, hvor smukt brødet pynter.
Med denne opskrift kan man lave et hurtigt, lækkert focacciabrød, som er sjovt at dekorere.
Det er også en af de opskrifter, som er sjovt at lave sammen med sine børn, da de kan slippe fantasien løs med et spiseligt kunstværk.
Opskrift på blomsterfocaccia
Ingredienser
- 1,2 dl olivenolie ekstra jomfru
- 2 fed hvidløg hakket
- 1 spsk frisk rosmarin eller 1 teske tørret
- 1 spsk frisk timian eller 1 teske tørret
- 1 knivspids peber
- 2,3 dl vand lunkent
- 11 gram tørgær
- ½ tsk honning
- 300 gram hvedemel
- 1 tsk salt
Pynt
- 1 stk gul peberfrugt tynde strimler
- 1 spsk sorte oliven hakket
- 5 stk basilikumsblade friske
- 5 stk purløg el. forårsløg i lange, tynde skiver
- ½ stk rød snackpeber vandrette, små skiver
- 1 spsk kapers
Næringsindhold
Tips og serveringsideer
Der er mange forskellige grøntsager, som kan bruges på et blomsterfocaccia. Derfor kan man selv vælge, om man vil have et stykke med for eksempel oliven eller peberfrugt.
Det føles næsten som at spise et nyt slags brød for hvert stykke, man spiser.
Husk at du ikke behøver at lade dig begrænse af kun at bruge de grøntsager, som jeg har brugt.
Det handler det om at være kreativ, så tøm køleskabet og se, hvad du kan få de forskellige grøntsager til at ligne af blomster eller andre sjove figurer.
Du kan også servere brødet til et glas vin før middagen - eller brække et stykke af til børnenes madpakker. De vil synes, at det er sjovt at spise et dekoreret brød.
Comments
No Comments