Aioli - her er den bedste opskrift på denne lækre hvidløgsmayonnaise. Den kan røres på ingen tid, og smager helt fantastisk godt som en dip.
Aioli er en super lækker hvidløgsmayonnaise, der er meget hurtig at lave, og den smager vidunderligt.
Bemærk, at aiolien indeholder lidt eddike, men du kan sagtens lave den uden.
Som med al mulig andet mad, er det vigtigt at du smager aiolien godt til - så du rammer din personlige smag.
Opskrift på aioli
Aioli opskrift (verdens bedste hvidløgs-mayonnaise)
Ingredienser
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 teskefuld sennep
- 1 teskefuld hvidvinseddike
- 3 fed hvidløg
- 2,5 deciliter olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Pisk først æggeblommer sammen med sennep.
- Derefter pisker du hvidvinseddike i. Du kan godt undlade eddike i en aioli, men jeg synes den klæder dippen.
- Pil hvidløgsfed og pres dem. Rør dem i aiolien.
- Så skal du piske olivenolien ind i mayonnaisen. Det skal ske gradvist og i en tynd stråle, så du får samlet fedtet med den øvrige væske.
- I en tynd stråle pisker du derfor olien i, og fortsæt indtil der ikke er mere olie tilbage.
- Aiolien kan muligvis opsuge endnu mere olie, og så giver du den bare lidt mere.
- Smag aiolien til med salt og friskkværnet peber, og anret den i en skål.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hjemmelavet aioli er fremragende til en kartoffelrøsti men også meget andet.
Der er tale om en meget lækker hvidløgsmayonnaise.
Du kan selv styre hvor stærk din aioli skal være ved at tilsætte mere eller mindre hvidløg.
I stedet for hvidvinseddike kan du røre hvidløgsmayonnaisen med lidt citronsaft.
Det giver samme syre til aiolien.
Se også disse opskrifter:
Bettina
Hvad gør man når aiolien bliver ødelagt, fordi man følger opskriften og det bliver meget bittert af hvidløg ?
Palle
Man laver en ny med lidt mindre hvidløg.
Finn K.
Super nem at lave og smager fantastisk