• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Fougasse - opskrift på fransk landbrød med krydderier

Fougasse - opskrift på fransk landbrød med krydderier

Fougasse brød
5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 16. december 2023 - Udgivet: 31. oktober 2020

Fougasse er et fransk landbrød med en karakteristisk form, der gør brødet sprødt. Her får du en nem opskrift på et brød med rosmarin og hvidløg.

Fougasse er et klassisk landbrød fra Provence-området. Fans af Den Store Bagedyst har formentlig set deltagerne kæmpe med at skabe det karakteristiske hvedekorn-mønster.

Men denne type brød stammer i virkeligheden fra romer-riget. Her bagte man fladbrød over gløder for at måle om temperaturen var høj nok til at bage et almindeligt brød.

Fougasse er i familie med en række brød som focaccia, der er udviklet efter princippet om, at det skal bages i en fart.

Du spiser dette brød til supper og simreretter, men det er også fint til en let anretning med olivenolie, ost og nødder. Jeg har valgt at komme hvidløg og rosmarin i brødet, så det får en interessant smag.

Det kan naturligvis byttes ud med alle mulige andre krydderier som oregano eller slet og ret en Provence-krydderiblanding.

Opskrift på Fougasse brød

Fougasse brød
Karen SenecaKaren Seneca

Fougasse

5 fra 8 stemmer
Fougasse er et fransk landbrød med en karakteristisk form, der gør brødet sprødt. Her får du en nem opskrift på et brød med rosmarin og hvidløg.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 10 minutter min
Antal: 2 brød
Ret: Brød
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 dl hvedemel
  • 2 dl Manitoba hvedemel
  • 1 tsk salt
  • ½ brev tørgær
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 1.75 dl vand
  • 1 spsk rosmarin - hakket
  • 3 fed hvidløg - hakket
  • 1 tsk timian

Fremgangsmåde
 

  1. Bland de tørre ingredienser: Tørgær, mel og salt.
  2. Tilsæt hvidløg, rosmarin samt vand og olie. Rør hurtigt sammen.
  3. Ælte dejen, til den er elastisk. Form den til en kugle og læg den til hævning i en skål med et viskestykke over.
  4. Lad dejen hæve i halvanden time, til den er ca. dobbelt så stor.
  5. Tænd ovnen på 180 grader varmluft med undervarme.
  6. Del dejen i to. Nu skal du lave formen på brødene.
  7. Ælt den ene klump i et par minutter. Tryk den derefter flad med dine fingerspidser. Man kan bruge kagerulle, men det giver ikke samme rustikke look. Når dejen er trykket flad, former du den som et blad ved at trykke og hive.
  8. Herefter skærer du mønstret: Skær to lange streger ned på midten, så der næsten ikke er brød mellem de to streger. Skær derefter tre-fire snit på tværs fra midten og ud på hver side.
  9. Du skal herefter trække eller hive hullerne større, så du er sikker på, at de ikke bliver bagt sammen i ovnen. Er du i tvivl om, hvordan kan du se klip op YouTube.
  10. Gentag med dej to. Bag brødene i ovnen i 15-20 minutter afhængigt af, hvor sprødt brød du ønsker. Skal det være meget sprødt, skal de have mindst 20 minutter. Skal de være bløde og saftige indeni, skal de ud efter et kvarter.
  11. Tag brødene ud af ovnen og pensl med en god jomfruolivenolie.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så er dit lækre fougasse brød klar til servering - velbekomme.

Se flere lækre brødopskrifter her:

Italiensk focaccia brød

4.7 fra 137 stemmer
Focaccia er et lækkert madbrød med olivenolie, flagesalt og frisk rosmarin. Det italienske brød bages i form og er nemt at lave i ovnen.
Gå til opskrift
billede med italiensk focaccia brød

Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning

4.8 fra 140 stemmer
Opskrift på verdens mest sprøde ciabattabrød. Hemmeligheden er en rimelig tynd dej, der får lov at hæve i fem timer.
Gå til opskrift
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.

Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør

4.9 fra 408 stemmer
Denne opskrift giver dig et både nemt og meget luftigt franskbrød med en blød krumme og en lækker skorpe. Nemt at bage og så kan det fryses.
Gå til opskrift
billede med franskbrød
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kjeld Jensen

    oktober 21, 2023 at 9:32 pm

    I Provence er den meget ofte lavet med fedtegrever, men det foreslår du slet ikke?
    Mvh Kjeld Jensen

    Svar
  2. Karen

    december 16, 2021 at 2:58 pm

    Det er så let og dejlig en opskrift. Ca. 15 min, så syntes vi den er bedst. Krydderierne gav jeg lidt varm olie 50 gr. og lod det trække i en time. Altså for en smag

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required