Focaccia er et lækkert madbrød, der bages med olivenolie, flagesalt og frisk rosmarin. Focaccia bages i form, og det er ret nemt at lave i ovnen.
Focaccia er et klassisk italiensk brød, der er meget nem at bage selv.
Nyd det friskbagt, hvor man virkelig kan smage både olivenolien og romarin i brødet.
Stavemåde: Focaccia eller foccacia
Focacciabrødet serveres til en række italienske retter, herunder selvfølgelig pasta.
Hvordan staver man så til focaccia? Jo, det er præcist som anført, og altså ikke foccacia. Ordet er først med et c og dernæst to c'er - og ikke omvendt.
Jeg plejer i øvrigt at lave focacciabrød i hånden i stedet for røremaskinen, da det er ganske nemt at røre dejen sammen.
Opskrift på focaccia
Focaccia - nem opskrift på italiensk brød med rosmarin
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 4 deciliter vand lunkent
- 25 gram gær
- 500 gram hvedemel italiensk hvedemel tipo 00
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 2 teske salt
Topping på focaccia
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld flagesalt
- 1-2 spiseskefulde rosmarin skal være friske rosmarinblade
Efter bagning
- 2 spiseskefulde olivenolie
Sådan gør du
- Så kom lunkent vand og gær op i en skål, og rør det ud med en grydeske.
- Tilsæt så gradvist det italienske hvedemel, og rør det godt sammen i et minuts tid.
- Så kommer du lidt olivenolie og salt ved, og rører dejen i yderligere et lille minut.
- Nu vil du se, at dejen er lidt tynd i det, men såden skal den være.
- Smør en form eller ildfast fad med rigelig olivenolie, og kom dejen i. Du kan også beklæde formen med bagepapir - det letter rengøringen efterfølgende.
- Lad nu dejen stå og hæve i 45 minutter, og du behøver ikke dække dejen til med et viskestykker eller lignende. Den skal bare stå der frit fremme på køkkenbordet.
- Tænd så ovnen på 225 grader varmluft.
- Fordel tre spiseskefulde olie ud over dit focaccia brød, og kom også flagesalt og rosmarin på.
- Med fingrene trykker du nu forsigtigt huller i dejen.
- Kom så fadet ind i ovnen, og her skal et focaccia brød bages i cirka 20-22 minutter.
Mere olie
Tag det ud af ovnen, og straks efter drypper du et par spiseskefulde olivenolie ud over dit focaccia brød, så skorpen ikke bliver sprød, men derimod dejlig blød.
Som den skal være.
Lad brødet køle lidt, inden du skærer det ud i generøse stykker.
Bagetid for focaccia
Bagetid for focaccia brød er 20-22 minutter ved 225 grader varmluft
Næringsindhold i focaccia pr. 100 gram
Kalorier: 250
Fedt: 8 gram
Kulhydrat: 35 gram
Protein: 10 gram
Se også mine opskrifter på:
Jeg kan klart anbefale denne opskrift - og brødet virker også helt fint som en "snack" uden noget til, da flagesaltet og rosmarinen går fantastisk sammen.