Focaccia er et lækkert madbrød, der bages med olivenolie, flagesalt og frisk rosmarin. Focaccia bages i form, og det er ret nemt at lave i ovnen.
Focaccia er et klassisk italiensk brød, der er meget nem at bage selv.
Nyd det friskbagt, hvor man virkelig kan smage både olivenolien og romarin i brødet.
Stavemåde: Focaccia eller foccacia
Focacciabrødet serveres til en række italienske retter, herunder selvfølgelig pasta.
Hvordan staver man så til focaccia? Jo, det er præcist som anført, og altså ikke foccacia. Ordet er først med et c og dernæst to c’er – og ikke omvendt.
Jeg plejer i øvrigt at lave focacciabrød i hånden i stedet for røremaskinen, da det er ganske nemt at røre dejen sammen.
Læs i øvrigt her om brug af lunkent vand.
Opskrift på focaccia
Ingredienser
4 deciliter lunkent vand
25 gram gær
500 gram italiensk hvedemel tipo 00
3 spiseskefulde olivenolie
2 strøgne teskefulde salt
Til topping på din focaccia bruger du
2 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld flagesalt
1-2 spiseskefulde friske rosmarinblade
Efter bagningen bruger du yderligere
2 spiseskefulde olivenolie
Fremgangsmåde
- Så kom lunkent vand og gær op i en skål, og rør det ud med en grydeske.
- Tilsæt så gradvist det italienske hvedemel, og rør det godt sammen i et par minutter.
- Så kommer du lidt olivenolie og salt ved, og rører dejen i yderligere et lille minut.
- Nu vil du se, at dejen er lidt tynd i det, men såden skal den være.
- Smør en form eller ildfast fad med rigelig olivenolie, og kom dejen i. Du kan også beklæde formen med bagepapir – det letter rengøringen efterfølgende 🙂
- Lad nu dejen stå og hæve i 45 minutter, og du behøver ikke dække dejen til med et viskestykker eller lignende. Den skal bare stå der frit fremme på køkkenbordet.
- Tænd så ovnen på 225 grader varmluft.
- Fordel tre spiseskefulde olie ud over focacciabrødet, og kom også flagesalt og rosmarin på.
- Med fingrene trykker du nu forsigtigt huller i dejen.
- Kom så fadet ind i ovnen, og her skal brødet bages i cirka 20-22 minutter.
Mere olie
Tag det ud af ovnen, og straks efter drypper du et par spiseskefulde olivenolie ud over focacciaen, så skorpen ikke bliver sprød, men derimod dejlig blød.
Som den skal være.
Lad brødet køle lidt, inden du skærer det ud i generøse stykker.
Bagetid
Bagetid for focaccia brød er 20-22 minutter ved 225 grader varmluft
Næringsindhold i focaccia pr. 100 gram
Kalorier: 250
Fedt: 8 gram
Kulhydrat: 35 gram
Protein: 10 gram
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er på verdens bedste ciabattabrød og på en nem pizzadej, der ikke skal æltes.
Ciabattabrød med store huller- italiensk ciabatta uden æltning
Hvad synes du om denne opskrift?
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Under hver opskrift kan du tilføje den til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.
Jeg kan klart anbefale denne opskrift – og brødet virker også helt fint som en “snack” uden noget til, da flagesaltet og rosmarinen går fantastisk sammen.