Svensk pølseret med pasta er en af de meget klassiske retter, der også er meget børnevenlig. Se den nemme opskrift her.
Det er ikke kun børn, der elsker en god svensk pølseret med pasta, den er også et hit hos voksne.
Samtidig er det en nem og hurtig ret, der kan laves på de selv de travleste hverdage.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Ingredienser til svensk pølseret med pasta
6 gode røde pølser
1 bundt forårsløg i skiver
1 finthakket rødløg
3 teskefulde tomatpasta
500 gram pasta
1 deciliter fløde
2 deciliter mælk
3 teskefulde paprika
1 håndfuld snittet purløg
Smør og olie til stegning
Salt og peber
Sådan gør du
- Du starter med pølserne. Køb en god kvalitet, gerne hos din slagter, og skær pølserne i skiver på skrå. Den skrå snitflade giver en større stegeflade, og dermed mere smag til retten.
- Gør også forårsløg og de øvrige ingredienser klar, og sæt så en gryde med vand over til pasta (se her hvordan du koger pasta).
- Kom pastaen i når vandet koger. Her har jeg brugt en pasta-konkylie, men du kan også bruge skruer, penne eller andet.
- Smelt olie og smør på en stor pande, og kom så pølsestykkerne på. Brun dem godt, og kom så forårsløg og løg ved.
- Efter lidt mere bruning tilsættes også de tre teskefulde paprika. Så smager en svensk pølseret med pasta bare bedre.
- Hæld så mælk og fløde ved, og smag til med salt og peber. Du kan eventuelt også tilsætte len teskefuld gastrik.
- Vil du have mere sovs/væske i retten, tilsætter du bare mere mælk eller fløde.
- Når pastaen er færdig vendes den også i, og det hele varmes igennem et par minutter.
- Lige inde servering drysses en håndfuld snittet purløg over.
Fakta om pølseretten
Hvad er svensk pølseret med pasta? På trods af navnet er det faktisk en gammel dansk klassiker, og i Sverige kender man ikke noget til pølseretten.
Hvorfor det så hedder svensk pølseret er ikke kendt, men et af mange bud er, at danskere muligvis har lavet den på sidstedagen under ophold i det svenske.
Her har man så brugt resterne, så i virkeligheden er der måske tale om en svensk biksemad. Men det er jo heller ikke så dårligt endda.
Se også mine opskrifter på:
Sådan skal du koge en kålpølse
Hvad synes du om opskriften?
-
Svensk pølseret med pasta
Hvornår kommes tomatpastaen i?