Børnefamiliens livret er en lækker og velsmagende ret til hverdag, hvor hele familien kan være med. Med bla. kød, bacon og lækker sovs.
Her får du en skøn opskrift på det, som jeg kalder børnefamiliens livret.
Det gør jeg, fordi det er en ret hele familien vil synes om, og det gælder altså både børn og voksne.
Samtidig indeholder retten masser af gode næringsstoffer fra blandt andet champignon, og retten er også rimelig nem at lave som hverdagsmad.
Serveres gerne sammen med kogte ris eller en skøn kartoffelmos, og så bliver alle både mætte og tilfredse.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på børnefamiliens livret
Ingredienser
- 600 gram svinekød i tern, nakkefilet eller koteletter
- 2 rødløg grofthakket
- 3 fed hvidløg grofthakket
- 3-4 gulerødder i små tern
- 250 gram champignon halveret, i tynde skiver
- 150 gram bacon i tern
- 3 teskefulde paprika
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 deciliter vand
- 1 teske Herbamare eller 1 bouillonterning
- 3 deciliter madlavningfløde
- 1 potte timian
- 1 håndfuld persille bredbladet
- 1 citron lidt citronsaft
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
- 200 gram pølser gerne brunchpølser, skåret i mindre stykker
Sådan gør du
- Svinekød skæres ud i mindre tern på cirka 2 gange 2 gange 2 centimeter. Her har jeg anvendt nakkefilet, som er skåret i skiver og derefter i tern, men eks. koteletter er også rigtig fine til retten.
- Gør også løg, hvidløg, gulerødder og champignon klar ved at snitte dem som anvist i ingredienslisten. Champignon plejer jeg at halvere, og derefter smitte i tynde skiver, da mindre stykker champignon også glidere nemmere ned, hvis nogen ikke er så glade for dem. Husk at børste svampene fri for jord og skære roden fra.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft og find en bradepande eller ildfast fad frem.
- Varm en pande op ved en høj varme og kom en god klat smør på.
- Brun nu først ca. halvdelen af kødet, så det får en god stegeskorpe. Krydr med lidt salt og peber. Hældes derefter i fadet.
- Kom en ny klat smør på panden og brun den anden halvdel af kødet. Når det er brunet af, kommes løg, hvidløg og gulerødder ved, og det sauteres et par minutter mere. Hældes i fadet.
- Nu svitses champignon så grundigt, hvorefter de ligeledes hældes i fadet.
- Så steges bacontern sprøde, og der tilsættes paprika og hakkede tomater sammen med vand, Herbamare (eller bouillon), og madlavningsfløde. Plus lidt engelsk sauce. Lad det lige koge en anelse ind, inden det kommes i fadet sammen med pølser. Her har jeg anvendt brunchpølser, der er skåret i tre stykker, men alm. pølser kan også bruges.
- I fadet tilsættes også noget finthakket frisk timian (spar ikke på det) og en lille håndfuld hakket bredbladet persille.
- Krydr med lidt friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft og vend det hele forsigtigt rundt.
- Stil fadet i ovnen, hvor det skal have ca. 20 minutter.
Næringsindhold
Noter
Børnefamiliens livret serveres straks - gerne sammen med kartoffelmos eller kogte ris.
En spidskålssalat passer også perfekt til.
Flere børnevenlige hverdagsretter:
Comments
No Comments