• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Mørbradsteak med spinat og ærter

Mørbradsteak med spinat og ærter

billede med mørbradsteak med spinat og ærter
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
44
SHARES
FacebookMessenger44PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. juni 2023 - Udgivet: 9. september 2023

Mørbradsteak med spinat og ærter er skøn og velsmagende aftensmad, og her er min opskrift på stegt svinemørbrad med lækkert tilbehør.

Mørbradsteak er både nem og rimelig hurtig aftensmad, og her er mørbraden serveret med spinat og ærter.

Det er skøn hverdagsmad, som bestemt også kan bruges som gæstemad.

Bemærk, at der er anvendt et kilo spinat, men den er frossen, og når først væden er vredet fra, ja så passer mængden fin til fire personer.

Der kan serveres lidt kartofler til, men det er ikke nødvendigt.

Opskrift på mørbradsteak

billede med mørbradsteak med spinat og ærter
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Mørbradsteak med spinat og ærter

5 fra 3 stemmer
Mørbradsteak med spinat og ærter er skøn og velsmagende aftensmad, og her er min opskrift på stegt svinemørbrad med lækkert tilbehør.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Mørbradsteak
  • 1 svinemørbrad - afpudset
  • smør - til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • paprika - eller piment d'espelette
Tilbehør
  • 2 rødløg - halveret, skåret i tynde skiver
  • olie
  • 1 kg spinat - frossen, optøet, uden væde
  • 150 g ærter - evt. fra frost
  • 2,5 dl fløde
  • 1 dl kalvefond
  • salt og friskkværnet peber
  • rucola - til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Svinemørbrad afpudses og mørbraden deles i fire lige store stykker. Stil hver mørbradsteak på højkant, og bank let bøfferne sammen. Se eventuelt hvordan jeg gør det i min video,
  2. Steg kødet på en varm pande i lidt smør, hvor de samlet skal have ca. 8-10 minutter. Når mørbradbøfferne er brunet godt af, kan du skrue lidt ned for varmen. Øs gerne lidt stegesky op over kødet undervejs, og tilsæt evt. lidt mere smør, så du også har lidt smørsauce til servering. Krydr kødet med salt, friskkværnet peber og paprika eller piment d'espelette.
  3. Imens kødet steges, kommer du olie og rødløg på en anden pande ved ikke alt for høj varme. Lad hurtigt løgene stege lidt klare, men uden at tage farve.
  4. Knu væden ud af den optøede spinat, og kom den på panden. Lad spinaten stege med et i par minutter.
  5. Tilsæt ærter og fløde og lad det creme lidt ind. Kom også lidt kalvefond ved, og smag til med salt og friskkværnet peber. Kom også gerne lidt friskpresset citronsaft i.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Anret mørbradsteak på en bund af den stuvede spinat med ærter, og pynt med lidt rucola på toppen.

Kom gerne lidt af stegeskyen over kødet inden du lægger rucola på. Du kan også se anretningen i min video.

Se flere opskrifter med svinemørbrad:

Klassisk mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser

Mørbrad i fad med bacon og cocktailpølser

Svinemørbrad med bacon stegt i ovn (med tilbehør)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten

    september 10, 2023 at 4:31 pm

    Dejlige opskrifter du har, men kunne du ikke vænne dig til at skrive lid tid og grader på hvis man vil lave det på airfryer i stedet for en pande??

    Svar
  2. Helle Christiansen

    juli 12, 2023 at 8:43 pm

    Sikken en dejlig ret. Selv min mand sagde straks - det må du germe servere for mig igen. Jeg troede ikke at han kunne lide spinat.
    Kh Helle

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften
billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required