Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Sæson i juli
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS

Her ser du, hvilke frugter og grøntsager, der har sæson i juli måned. Spiser du dem, sikrer du dig friske råvarer direkte fra jord til bord.

Hvis du vil være sikker på at få fat i helt friske grøntsager og frugter, som gror i Danmark og er i sæson i juli, er det en god ide at tage et blik på denne oversigt.

Juli er en frodig måned, hvor drivhusene bugner med tomater, agurker og andet godt, og hvor vi kan høste alt fra nye kartofler til kål og stikkelsbær.

Vi har opdelt listen i tre: Grøntsager, frugter og fisk. For fisk har nemlig også deres sæsoner.

Dels er der måneder, hvor der er mange af dem i danske farvande, dels er der måneder, hvor de smager bedre end andre.

Indhold
  • Her ser du, hvilke frugter og grøntsager, der har sæson i juli måned. Spiser du dem, sikrer du dig friske råvarer direkte fra jord til bord.
  • Grøntsager i sæson
  • Frugter og bær i sæson i juli
  • Friske fisk
  • FAQ
  • Kommentarer

Grøntsager i sæson

Krydderurterne dufter, tomaterne bliver røde og vi kan stadig høste nye kartofler. Juli er et overflod af friske grøntsager.

Her er de grøntsager, der er i sæson i juli:

Agurk (wiki, næringsindhold og opskrifter)
Se opskriften her
Billede med agurk.
Bladselleri (fakta, opbevaring og opskrifter med blegselleri)
Se opskriften her
Billede med bladselleri.
Blomkål (nemme opskrifter og lækre blomkålsretter)
Se opskriften her
Billede med blomkål.
Broccoli (fakta, indhold og sunde opskrifter med broccoli)
Se opskriften her
Billede med broccoli.
Forårsløg (fakta og nemme opskrifter med det milde løg)
Se opskriften her
Billede med forårsløg
Grønne bønner - næringsindhold, sorter og fakta om bønnerne
Se opskriften her
Billede med grønne bønner.
Gulerod (fakta og opskrifter med gulerødder)
Se opskriften her
Billede med gulerod og gulerødder.
Hvidkål (opskrifter, fakta og næringsindhold)
Se opskriften her
Billede med hvidkål.
Jordskok (fakta og lækre opskrifter med jordskokker)
Se opskriften her
Billede med jordskok.
Kartofler (fakta, næringsindhold og opskrifter)
Se opskriften her
Billede med kartofler.
Kinakål - fakta og de bedste opskrifter med kinesisk kål
Se opskriften her
Billede med kinakål.
Løg (fakta og de bedste løgopskrifter)
Se opskriften her
Billede med løg.
Radiser - fakta, indhold og opskrifter
Se opskriften her
Billede med radiser.
Salat - fakta, opskrifter og alt du skal vide om den
Se opskriften her
Billede med salat.
Spidskål (fakta, næringsindhold og opskrifter med sommerkål)
Se opskriften her
Billede med spidskål.
Spinat (fakta og alt om Skippers Skræks favorit)
Se opskriften her
Billede med spinat.
Squash, zucchini eller courgette? Her er fakta og opskrifter
Se opskriften her
Billede med squash.
Tomat (fakta og opskrifter med tomater)
Se opskriften her
Billede med tomat.
Ærter (fakta, næringsindhold og opskrifter med ærterne)
Se opskriften her
Billede med ærter.

Derudover er samtlige krydderurter, som kan vokse herhjemme, i sæson.

Basilikum (fakta og opskrifter med den smagfulde krydderurt)
Se opskriften her
Billede med basilikum.
Dild - opskrifter og alt du skal vide om krydderurten
Se opskriften her
Billede med dild.
Mynte (fakta og opskrifter med den velduftende krydderurt)
Se opskriften her
Billede med mynte.
Persille (fakta og lækre opskrifter med den populære krydderurt)
Se opskriften her
Billede med persille.
Purløg (fakta, næringsindhold og opskrifter)
Se opskriften her
Billede med purløg
Timian (fakta og opskrifter med urten med de mange egenskaber)
Se opskriften her
Billede med timian.

Og så er der også en række spiselige blomster som bellis og roser, som kan pynte på desserten, i drinken og i salater.

Frugter og bær i sæson i juli

I juli bugner Danmark af lækre frugter og bær - det er faktisk den bedste måned for danske bær - og haverne bugner af jordbær, hindbær og kirsebær.

Her er listen over bær og frugter i sæson i juli:

Blåbær (fakta, viden og opskrifter med det sunde bær)
Se opskriften her
Billede med blåbær.
Brombær (fakta, opskrifter, og næringsindhold)
Se opskriften her
Billede med brombær.
Hindbær (fakta og lækre opskrifter med de vidunderlige bær)
Se opskriften her
Billede med hindbær.
Jordbær (fakta, sæson, opbevaring og opskrifter med jordbær)
Se opskriften her
Billede med jordbær
Kirsebær (fakta og skønne opskrifter med det lækre bær)
Se opskriften her
Billede med kirsebær.
Rabarber (sæson, sorter, opbevaring og opskrifter)
Se opskriften her
Billede med rabarber.
Ribs - fakta, næringsindhold og opskrifter
Se opskriften her
Billede med ribs.
Solbær - fakta om de supersunde sommerbær
Se opskriften her
Billede med solbær.
Stikkelsbær - fakta, inspiration og opskrifter
Se opskriften her
Billede med stikkelsbær.

Friske fisk

I juli er der mange friske fisk i sæson i Danmark - både fra havet og ferskvand. Her er en oversigt over de fisk, der typisk er i sæson i juli:

Kuller - fakta og opskrifter med den gode spisefisk
Se opskriften her
Billede med kuller.
Kulmule - fakta, viden og opskrifter med lækre spisefisk
Se opskriften her
Billede med kulmule.
Makrel - fakta og opskrifter med den sunde fisk
Se opskriften her
Billede med makrel.
Sej - fakta og opskrifter med mørksej og lyssej
Se opskriften her
Billede med sej fisk.
Rødspætte (fakta og de bedste opskrifter med rødspætter)
Se opskriften her
Billede med rødspætte.

I følge fiskebranchens hjemmeside har blåmuslinger også sæson nu, hvor skaldyr som østers ikke bør høstes herhjemme i denne forhåbentlige varme måned.

Se også disse opskrifter på lækre sommerretter:

Sommerens salat med jordbær og havens blomster
Sommerens salat indeholder alt godt fra haven. Det gælder også spiselige blomster som bellis og syrener, som både pynter og har smag.
Se opskriften her
Sommerens salat
Lækker sommertærte med brombær og hindbær
Her er en nem opskrift på en lækker sommertærte. Det er en skøn kage med bund af mørdej, mens fyldet består af friske brombær og hindbær.
Se opskriften her
billederesultat for sommertærte
Salat til grill: Salat med asparges, spidskål og ærter
Salat med asparges er en skøn sommersalat, der blandes med spidskål, ærter og forårsløg. Og en let sennepsdressing. Det er en god salat til grill.
Se opskriften her
billederesultat for salat med asparges

FAQ

Hvorfor er det godt at spise i sæson?

Det har en række fordele at spise efter råvarernes sæson - både for din egen sundhed og smagsoplevelse, for din pengepung og ikke mindst for miljøet.

Sundhed:
Du får en sundere og mere varieret kost ved at spise i sæson.
Du får flere vitaminer og mineraler, fordi sæsonfriske råvarer ofte indeholder flere næringsstoffer, fordi de ikke er opbevaret længe eller transporteret langt.

Når du spiser efter sæson, kommer du automatisk til at spise mere varieret hen over året.

Smagsoplevelse:
Når grøntsager og frugter får lov at modne naturligt og først høstes, når de er helt modne, så har de en bedre smag.

Økonomi:
Der kan være mange penge at spare ved at spise efter sæson. Når der er overflod af en grøntsag eller frugt i sæson, er udbuddet højt - og det presser prisen ned.

Og så skal der bruges færre penge på transport og opbevaring ved at spise efter sæson.

Når du spiser efter sæson, støtter du også lokale producenter, danske landmænd og fiskere.

Miljø:
Sæsonvarer dyrkes lokalt og kræver ikke lang transport med fly, skib eller lastbil. Det betyder mindre CO₂-udledning.

Importerede grøntsager/frugter uden for sæson dyrkes ofte i opvarmede drivhuse, som bruger meget energi. Når du spiser i sæson, betyder det derfor færre drivhusdyrkede produkter.

Når planter dyrkes i naturlige sæsonforhold, er de ofte sundere og kræver færre kemikalier. At spise i sæson betyder mindre brug af pesticider og kunstgødning.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage
  • Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.
    Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?
  • Sæson i januar - grøntsager
    Sæson i januar: Det skal du spise

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.