Her ser du, hvilke frugter og grøntsager, der har sæson i juli måned. Spiser du dem, sikrer du dig friske råvarer direkte fra jord til bord.
Hvis du vil være sikker på at få fat i helt friske grøntsager og frugter, som gror i Danmark og er i sæson i juli, er det en god ide at tage et blik på denne oversigt.
Juli er en frodig måned, hvor drivhusene bugner med tomater, agurker og andet godt, og hvor vi kan høste alt fra nye kartofler til kål og stikkelsbær.
Vi har opdelt listen i tre: Grøntsager, frugter og fisk. For fisk har nemlig også deres sæsoner.
Dels er der måneder, hvor der er mange af dem i danske farvande, dels er der måneder, hvor de smager bedre end andre.
Indhold
Grøntsager i sæson
Krydderurterne dufter, tomaterne bliver røde og vi kan stadig høste nye kartofler. Juli er et overflod af friske grøntsager.
Her er de grøntsager, der er i sæson i juli:
Derudover er samtlige krydderurter, som kan vokse herhjemme, i sæson.
Og så er der også en række spiselige blomster som bellis og roser, som kan pynte på desserten, i drinken og i salater.
Frugter og bær i sæson i juli
I juli bugner Danmark af lækre frugter og bær - det er faktisk den bedste måned for danske bær - og haverne bugner af jordbær, hindbær og kirsebær.
Her er listen over bær og frugter i sæson i juli:
Friske fisk
I juli er der mange friske fisk i sæson i Danmark - både fra havet og ferskvand. Her er en oversigt over de fisk, der typisk er i sæson i juli:
I følge fiskebranchens hjemmeside har blåmuslinger også sæson nu, hvor skaldyr som østers ikke bør høstes herhjemme i denne forhåbentlige varme måned.
Se også disse opskrifter på lækre sommerretter:
FAQ
Det har en række fordele at spise efter råvarernes sæson - både for din egen sundhed og smagsoplevelse, for din pengepung og ikke mindst for miljøet.
Sundhed:
Du får en sundere og mere varieret kost ved at spise i sæson.
Du får flere vitaminer og mineraler, fordi sæsonfriske råvarer ofte indeholder flere næringsstoffer, fordi de ikke er opbevaret længe eller transporteret langt.
Når du spiser efter sæson, kommer du automatisk til at spise mere varieret hen over året.
Smagsoplevelse:
Når grøntsager og frugter får lov at modne naturligt og først høstes, når de er helt modne, så har de en bedre smag.
Økonomi:
Der kan være mange penge at spare ved at spise efter sæson. Når der er overflod af en grøntsag eller frugt i sæson, er udbuddet højt - og det presser prisen ned.
Og så skal der bruges færre penge på transport og opbevaring ved at spise efter sæson.
Når du spiser efter sæson, støtter du også lokale producenter, danske landmænd og fiskere.
Miljø:
Sæsonvarer dyrkes lokalt og kræver ikke lang transport med fly, skib eller lastbil. Det betyder mindre CO₂-udledning.
Importerede grøntsager/frugter uden for sæson dyrkes ofte i opvarmede drivhuse, som bruger meget energi. Når du spiser i sæson, betyder det derfor færre drivhusdyrkede produkter.
Når planter dyrkes i naturlige sæsonforhold, er de ofte sundere og kræver færre kemikalier. At spise i sæson betyder mindre brug af pesticider og kunstgødning.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments