Sommerens salat indeholder alt godt fra haven. Det gælder også spiselige blomster som bellis og syrener, som både pynter og har smag.
Sommerens salat er nem at lave, da en række gode grøntsager og frugter har sæson i juni og juli.
Og så har vi mulighed for at bruge af havens blomster, så salaten får ekstra kulør og smag.
Syrener er et eksempel på spiselige blomster, som er kønne i salater såvel som desserter. En anden lille, fin blomst er græsplænens bellis og bedets stedmoderblomster.
Denne salat er en palet af grøntsager, bær og blomster - med andre ord: En rigtig sommersalat.
Jeg har valgt havens grøntsager og nøjes med at presse citron over dem, så der ikke er en dressing til at overtage smagen.
Du kan eventuelt spise den med hytteost blandet med klippet purløg og finthakket mynte.
Opskrift på sommerens salat med blomster
Sommerens salat med jordbær og havens blomster
Ingredienser
- 1 stk hjertesalat - el.lign.
- 100 gram jordbær - i skiver
- 1 håndfuld ærter - friske
- 6 radiser - i skiver
- 8 cherrytomater - skåret i kvarte
- ⅓ agurk - tern
- 10 bellis - blomsterhoved
- 6 stedmoderblomster
- syrener - uden stilk
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Pluk blomsterne, fjern stilke og skyl de små blomsterhoveder.
- Skær agurk i tern, tomater i kvarte og bælg ærter, så du har en håndfuld ærter uden bælg.
- Skær salaten i fine strimler, jordbær i skiver og radisser i tynde skiver.
- Bland grøntsagerne og halvdelen af jordbærrene.
- Pres citron ud over salaten, drys med flagesalt og friskkværnet peber.
- Dekorer salaten med blomsterhovederne og resten af jordbærrene.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Hvis du er bange for at få små insekter med i din mad, når du bruger blomster, kan du lægge dem i koldt vand en halv time, så du kan tjekke, om alt er kommet ud af kronbladene.
Prøv også at læse en af disse artikler og opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: