Her er en nem opskrift på en lækker sommertærte. Det er en skøn kage med bund af mørdej, mens fyldet består af friske brombær og hindbær.
Sommertærte er en nem kage at bage, og den er fyldt med friske bær i form af brombær og hindbær.
Bunden er en knasende sprød mørdej, og sammen med de lidt syrlige bær, giver det altså en skøn sommerkage, som alle vil elske.
Brug sommertærten til eftermiddagskaffen - eller som den lækre dessertkage.
Opskriften er beregnet til seks personer.
Opskrift på sommertærte
Ingredienser
Mørdejsbund
- 150 gram hvedemel
- 30 gram mandelmel
- 1 teske vaniljesukker
- 125 gram smør - koldt og direkte fra køleskabet, skåret i mindre term
- 1-2 spiseskefulde vand - koldt
Bærfyld
- 150 gram brombær
- 150 gram hindbær
- 30 gram Maizena - majsstivelse
- 75 gram sukker - gerne rørsukker
- 1 teske vaniljesukker
Desuden
- 1 æg - sammenpisket, til pensling
- perlesukker
- hasselnøddeflager
Sådan gør du
- Alle ingredienserne til mørdejen - minus vand - kommes i skålen til røremaskinen med påmonteret kagespartel.
- Kør mørdejen sammen ved lav hastighed så mørdejen blot netop er samlet. Tilsæt en smule vand, kør fem sekunder mere og stop.
- Tag mørdejen ud på et meldrysset bord, og saml den hurtigt. Stilles på køl i 30 minutter.
- De friske brombær og hindbær kommes i en skål, hvor de forsigtigt vendes med Maizena, sukker og vaniljesukker. Med nænsomhed, så bærrene ikke smadres.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Tag mørdejen ud af køleskabet, og beklæd en bageplade med bagepapir. Drys lidt mel på bagepapiret.
- Læg mørdejen på bordet med mel under og over, og bank den let flad med hånden.
- Læg den derefter over på bagepladen, og rul den forsigtigt ud til en tykkelse på ca. 3-4 millimeter.
- Fordel bærfyldet på din sommertærte, men hold 4-5 centimeters afstand langs kanten.
- Fold forsigtigt kanten op, og pensl med æg. Drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
- Bag din sommertærte midt i ovnen i ca. 28-30 minutter.
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte sommertærte serveres gerne lun med pisket fløde eller creme fraiche til.
Se også disse skønne kageopskrifter:

Comments
No Comments