Opskrift på lækker Tuc kage med TUC saltkiks. Bunden er en marengs med mandelmel, chokolade og kiks, og den toppes med flødeskum og frugt.
Tuc kage er en populær kage, der nemt laves med marengs, chokolade, mandelmel og selvfølgelig de knasende sprøde TUC saltkiks.
Tuc-kagen er meget nem at lave, og når den bagte marengsbund er kølet af, kan du pynte kagen med flødeskum og friske bær.
Det er som sagt en populær kage, som kan bruges til fødselsdag og mange andre lejligheder.
Her har jeg lavet Tuc-kagen med jordbær og vindruer, men anvend blot de bær eller frugter som du synes eller har liggende.
Du kan eks. sagtens anvende blåbær, hindbær, brombær, banan, kiwi og mange andre bær og frugter.
Den lækre kage med Tuc saltkiks med marengs er beregnet til ca. seks personer, men det afhænger selvfølgelig af hvor kagesultne I er.
Opskrift på TUC kage
Ingredienser
- 2 bægre pasteuriserede æggehvider - svarende til 3 æggehvider
- 190 gram sukker
- 10 gram vaniljesukker
- 50 gram mørk chokolade - hakket
- 50 gram mandelmel
- 1 pakke Tuc saltkiks - svarende til 100 gram
Pynt
- 2,5 deciliter piskefløde - pisket til flødeskum
- jordbær
- vindruer - grønne
- chokolade
Sådan gør du
- Ovnen varmes op til 150 grader varmluft.
- De pasteuriserede æggehvider piskes stive. Brug gerne en røremaskine med påsat piskeris - men en håndmikser er også fin.
- Sukker og vaniljesukker vejes af og piskes ind i den luftige marengs.
- Hak chokoladen nogenlunde fint, og kom chokoladen i en skål sammen med mandelmel.
- Knus Tuc saltkiks ned i skålen og vend det let sammen. Til min Tuc kage kan jeg godt lide at kiksene ikke er knust fuldstændigt til pulver, men ønsker du det, kan du komme dine Tuc kiks i en frysepose og knuse dem i den.
- Tag skålen med den luftige marengs af røremaskinen, og vend nu blandingen af chokolade, mandelmel og Tuc saltkiks ind i marengsen. Brug gerne en dejskraber, og vend blandingen forsigtigt sammen.
- Find en springform med en diameter på ca. 23 centimeter frem, og klem et stykke bagepapir fast i bunden på den. Det gør du ved at lægge bagepapir på bunden, og derefter klemme ringen ned over bunden og lukke soringformen til. Det flagrende bagepapir udenom ringen kan nemt fjernes.
- Fordel nu din marensmasse med Tuc i bunden af springformen. Fordel den ud i en nogenlunde jævn masse, men forsøg at undgå massen røres ringen rundt. Så er det nemmere at få den bagte marengsbund ud af formen.
- Bunden til din Tuc kage bages ca. 25 minutter ved 150 grader varmluft.
- Når marengsbunden er gylden, tages den ud af ovnen og køles af.
- Pisk fløden til en stiv skum, som sprøjtes eller fordeles på marengsbunden. Jeg plejer at anvende en stor stjernetyl.
- Den lækre Tuc kage pyntes med friske bær og evt. lidt chokolade. Her har jeg anvende jordbær og vindruer, og orangestænger fra Toms. Chokoladekringler er også gode.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Den færdige Tuc kage kan sagtens nydes med det samme, men den kan også godt klare nogle timer på køl.
Vild med kage? Så prøv også disse:
Alletiders mumse chokoladekage

Rose Nielsen
Hej Holger, kan chokoladen udelades uden at det ødelægger kagen? Jeg kan desværre ikke tåle det.
Mvh Rose
Nancy Rask
hej
jeg har i går lavet gastrik
men den er for tynd , kan jeg koge
videre på den i dag ???
mvh Nancy
Jasmin
Hvorfor putter du mandelmel i tuc kage ?
Holger Rørby Madsen
Hej Jasmin
Der er mandelmel i min Tuc kage fordi det dels giver en lækker konsistens og smag, og så er mandelmel jo fri for gluten 🙂
Alt det bedste
Holger